foor

Lierse Novemberfoor pakt uit met één nieuwe attractie

LIER - De Lierse Novemberfoor vindt dit jaar plaats van donderdag 3 tot en met dinsdag 22 november. Onder de 62 kermisinstellingen is er slechts één nieuwe attractie: de Techno Power Remix.

De kermis vindt zoals steeds plaats op de Grote Markt, het Zimmerplein en de Gasthuisvest, waar onder meer de Techno Power Remix staat, een zogenaamde ‘thrillride’. Op de Grote Markt voor het stadhuis ontbreekt net als vorig jaar de historische paardencarrousel. Die wordt noodgedwongen vervangen door de kindermolen die normaal naast de bushalte staat. Die plek blijft dan dit jaar leeg.

Zoals steeds zorgen de foorkramers af en toe voor wat extra’s. Zo steken ze op vrijdag 4 november om 21u vuurwerk af. Het publiek kan gaan kijken op de evenementenweide aan de Netelaan. De sportvelden zijn gesloten en niet toegankelijk voor het publiek. Schepen van Economie, en bevoegd voor de kermissen, Ilse Lambrechts (N-VA), is zich bewust van de controverse rond traditioneel vuurwerk. “Bij ons mag vuurwerk nog knallen”, zegt ze.

Wel behoorlijk stil is het donderdagavond 8 november. “We doven dan van 16 tot 19u de lichten en er klinkt dan geen muziek, zodat iedereen op een rustige manier kan ‘foren’. Van de woensdagen 9 en 16 november maken we weer een familiedag met animatie. Op zaterdag 19 november verwachten we Sinterklaas en op zondag 20 november eindigen we met de traditionele berenworp”, vertelt Robert De Roover van het Lierse Foorcomité.