Afbeelding4 Het bedrijf neemt haar intrek in het voormalige EPC drukcentrum langs de E17. Foto rr

Stow gaat logistieke robots bouwen in voormalige drukkerij

LOKEREN - Het gebouw waar tot voor enkele maanden de drukkerij EPC Print Centrum was gevestigd, krijgt nieuwe bewoners. Weldra zal Stow Robotics, wereldleider in industriële opslagoplossingen, er zijn intrek nemen. Het bedrijf wil er 200 mensen tewerkstellen en creëert minstens vijftig nieuwe banen in Lokeren.

Stow Robotics werd pas eind 2021 opgericht, maar groeit snel en richt zich specifiek op de ontwikkeling, productie en commercialisatie van magazijnoplossingen. Zo mag het rekken leveren voor grote spelers als Zalando of Ikea.

Lokeren wordt de tweede grote campus in België voor Stow, dat zijn hoofdkantoor heeft in Spiere-Helkijn in West-Vlaanderen. Stow heeft ook nog tien fabrieken en twintig commerciële entiteiten verspreid over Europa en de US.

Miljard euro omzet

Het pand in Lokeren krijgt een productie-unit, een onderzoekscentrum, een showroom en kantoorruimtes. Stow Robotics zal op deze site beschikken over een oppervlakte van in totaal 24.000 vierkante meter.

Stow gaat voor de campus in Lokeren op korte termijn op zoek naar minstens 50 bijkomende medewerkers voor de productie-afdeling. “Alle andere activiteiten van Stow Robotics worden ook naar Lokeren getransfereerd, zodat er op termijn 200 werknemers actief zullen zijn, waaronder een groot deel ingenieurs en andere technische functies. Stow rondt in 2022 de kaap van 1 miljard euro omzet en plant verdere groei in de komende jaren”, vertelt CEO Jos De Vuyst van de Stow-groep.

Uithangbord

“We zijn als stadsbestuur bijzonder blij zijn met de komst van stow Robotics naar onze stad”, reageren burgemeester Filip Anthuenis (Open VLD) en schepen van Industriële Ontwikkeling van Lokeren Stefan Walgraeve (Open VLD). “Het bedrijf zal een vernieuwde invulling geven aan het voormalige gebouw van DPG Media Services, jarenlang het uithangbord van ons bedrijvenpark vlakbij de snelweg E17. Onze unieke ligging tussen Antwerpen en Gent en vlakbij Brussel is en blijft een belangrijke troef.”

“Stow Robotics zal met een stevige tewerkstelling van zowel lager geschoolde arbeiders als hoogopgeleide bedienden, mee zorgen voor de steeds toenemende economische dynamiek van en tewerkstelling in onze stad.”