ingest-picture-3832351-full Vader Jan Snellings en zoon Dries. Foto yjs

Vader en zoon blazen Sint-Niklase uitgaansleven nieuw leven in met gloednieuw danscafé

SINT-NIKLAAS - Aanstaande donderdagavond opent op het Sint-Nicolaasplein het gloednieuwe danscafé Triplex. Dries Snellings (20) en zijn vader Jan (51) willen met hun jongerencafé de uitgangsbuurt op het geplaagde plein opnieuw doen floreren. “Sint-Niklase jongeren zaten echt te wachten op iets nieuws."

Dat het uitgaansleven in de Sint-Niklase binnenstad al een tijdje op een laag pitje staat, is al langer geweten. Heel wat zaken op Sint-Nicolaasplein sloten de afgelopen maanden de deuren of zijn op zoek naar overnemer. Maar er is een lichtpuntje aan het eind van de tunnel, in het voormalige pand van café Imprevu openen vader en zoon Dries en Jan Snellings een gloednieuw danscafé.

Vader Jan, die eveneens ‘t Café op de Valk uitbaat en gemeenteraadslid voor Vlaams Belang is, springt samen met zoon Dries met veel enthousiasme in het nieuwe avontuur.

“Het is natuurlijk bijzonder fijn dat ik dit verhaal samen met mijn zoon mag schrijven”, aldus vader Jan. “We openen de deuren op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Vooral jongeren en studenten willen we de kans bieden om dicht bij huis uit te gaan, want die mogelijkheden worden steeds schaarser.”

Combineren met studies

Het pand op het Sint-Nicolaasplein werd volledig omgetoverd tot een hippe plek voor jongeren.

“Ik zal hier vooral op vrijdag en zaterdag de boel draaiende houden”, zegt zoon Dries. “Ik combineer het café met mijn studies aan de hogeschool in Gent, wat natuurlijk ook een grote studentenstad is. Toch merk ik mijn directe omgeving dat het echt tijd is dat de studentenbuurt in Sint-Niklaas opnieuw wat nieuw leven wordt ingeblazen.”

“Heel wat jongeren van mijn generatie reageerden dan ook bijzonder positief op het nieuws. We hopen in ieder geval dat ons voorbeeld navolging krijgt en dat de uitgangsbuurt hier opnieuw hoogdagen kan beleven.”

Donderdagavond om 18 uur opent het nieuwe etablissement voor het eerst de deuren. Vanaf vrijdag gaan vader en zoon hun eerste feestweekend in.