Ervaren zaakvoerders openen Grandofiliaal in Balen

BALEN - Kurt en Patricia Claes zijn de zaakvoerders van een onlangs geopend Grando-filiaal in Balen. Grando is een Nederlandse keten van keukenbouwers. Met Kurt en Patricia halen ze een pak ervaring in huis, want de Limburgers hebben ook een eigen zaak in Beringen.

“We hebben een uitgebreid marktonderzoek gedaan en geoordeeld dat er in Balen nog ruimte is voor een keukenbouwer”, zegt Kurt Claes. “We hebben die stap niet alleen voor onszelf gezet, maar ook voor onze kinderen die weldra mee in de zaak stappen. Daarom wilden we meer differentiatie. Klanten vroegen ons ook steeds vaker om ook een keuken te plaatsen.”

Patricia en Kurt hebben in Beringen de zaak Kpsystem, een bedrijf dat zowel gyproc- en interieurwerken als binnendeuren levert. “Ons aanbod breidde steeds uit. We maken ook trappen, inbouwkasten… Nu breiden we het gamma uit met keukens, badkamers, maar ook met vloerwerken. In Balen hebben we het hele aanbod verwerkt in één showroom.”

“We gaan zelfs nog een stap verder”, vertelt Kurt Claes. “Want we richten nog een firma op die is gespecialiseerd in houtskeletbouw. Zo kunnen we klanten het volledige pakket aanbieden en zijn ze niet langer afhankelijk van diverse onderaannemers. Ze kunnen alles aan ons overlaten.”

In de nieuwe showroom van Grando Keukens kunnen klanten zien wat de firma te bieden heeft. “Er is een keuken voor ieders budget.”