pall life

Pall Life Sciences legt ondergrondse parking aan

HOEGAARDEN - Pall Life Sciences wil op de hoek Reugelstraat/Klein Overlaar de oudste gebouwen aanpassen en tussen de woonzone en het bedrijf een parkeergarage aanleggen.

De aanvraag omvat het bouwen van een nieuwe industriehal naast de bestaande hal, met eronder twee ondergrondse parkeerniveaus. Daarnaast wordt er binnen de bestaande gebouwen een renovatie doorgevoerd van de oudste gebouwen (uit 1970). Om de eenheid met de nieuwbouw uit 2017 te bekomen worden overal verticale houten lamellen op de gevels aangebracht.

Voor de aanleg van parkeergarages wordt gebruik gemaakt van het hellend karakter van het perceel. Er komt een nieuwe in- en uitrit op het perceel, aan de kant Klein Overlaar. Deze doet enkel dienst als toegang voor personenauto’s.

Door de nieuwbouw kunnen de nu gebruikte parkeerplaatsen buiten het bedrijf, op het eigen terrein worden voorzien. In totaal worden er 157 parkeerplaatsen onder het gebouw aangelegd. Verder worden op het bedrijfsterrein bovengronds de parkeerplaatsen uitgebreid van 141 tot 175 plaatsen. In totaal zijn er na de werkzaamheden 332 parkeerplaatsen beschikbaar.