Foto: Shutterstock

Switching Talent neemt nieuwe start

TURNHOUT - Switching Talent, een proefproject dat in 2019 opstartte, maar vanwege de coronacrisis stil lag, is opnieuw actief. Het project zet in op het versterken van competenties door werknemers de kans te bieden om mee te draaien in een andere, prikkelende werkomgeving.

Switching Talent is een samenwerkingsproject van Time4Society, Acerta Consult, Vernieuwing in de Basisvoorzieningen voor Jonge Kinderen en Blenders. Het project wordt gefinancierd door het Europees Sociaal Fonds.

“Switching Talent zorgt voor een versterkt leereffect”, zegt Stefan Helsen van Blenders. “Wanneer je als werknemer on-the-job in een nieuwe werkplek wordt ondergedompeld en leert door het zelf te ervaren en te beleven, is er een sterke verankering van de opgedane kennis. Mensen kunnen op een veilige manier ervaren wat het betekent om even mee te draaien in een andere organisatie. Uiteraard is het netwerkbevorderend, zowel op het niveau van de werknemers als op het niveau van de bedrijven.”

Een veertigtal werknemers uit Vlaamse bedrijven en organisaties nam al deel aan het proefproject. “Het is een andere manier van leren en ideaal om inspiratie op te doen”, zegt een van de deelnemers. “Het geeft een frisse kijk op de zaken. Ik heb nog nooit zoveel bijgeleerd op twee dagen.”

Switching Talent gaat op basis van de leerwensen van een werknemer op zoek naar een passende onderneming om te ‘switchen’. Deelnemers krijgen met de steun van een coach minstens 14u de kans om mee te draaien en bij te leren in een andere onderneming. Na afloop krijgen de deelnemers een leercertificaat.