bierfestival

Mechels Bierfestival met ruim 10.000 bezoekers schot in de roos: “We denken na over wintereditie”

MECHELEN - Met meer dan tienduizend bezoekers was het Bierfestival in Mechelen afgelopen weekend een schot in roos. “Misschien zorgen we deze winter voor een surprise”, zegt organisator Kevin Goos.

Het evenement ging vrijdag van start met een Limited Bottle Bar in brouwerij Het Anker. Zaterdag en zondag waren bierliefhebbers naar goede traditie welkom op de Mechelse Grote Markt. Die was omgevormd tot een groot bierplein met brouwerijen uit binnen- en buitenland. Je kon er meer dan honderd bieren proeven. Daarnaast zorgde de organisatie ook voor foodtrucks en muziek.

Meer dan 40.000 consumpties

Stralend nazomerweer en een noodgedwongen pauze van twee jaar maakten van het Bierfestival de voorbije drie dagen een grandioos succes. “We zijn zeer blij. We telden meer dan tienduizend bezoekers, goed voor ruim veertigduizend consumpties. Volgend jaar komt er tijdens het tweede weekend van oktober sowieso een negende editie”, vertelt Goos.

Mogelijk komt er voor het eerst zelfs een winterse editie. “Wij denken na over een indoor editie tijdens de wintermaanden. Een locatie zoeken we nog”, zegt Kevin Goos. De medezaakvoerder van drankencentrale Quali Drinks baat met zijn partner Veronique Smulders in het centrum ook de Vleeshalle uit.