Karla Basselier 03 – copyright Vincent Callot Karla Basselier - Foto Vincent Callot

Karla Basselier volgt Fa Quix op bij Fedustria

KORTRIJK - De in West-Vlaamse textielmiddens alsook in de hout- en meubelsector overbekende Fa Quix krijgt een opvolger bij Fedustria. Quix was de stem, de ambassadeur en de pleitbezorger van een hele sector verenigd in Fedustria. Een job die hij al decennia lang met verve wist in te vullen. Nu is de altijd even 'kwikke' historische figuur Quix pensioengerechtigd (2023). De keuze voor de opvolging viel op de Gentse Karla Basselier. Fa Quix en Karla Basselier (foto door Vincent Callot) zullen nog minstens een half jaar schouder-aan-schouder werken.  

De raad van bestuur van Fedustria heeft unaniem de kandidatuur van Karla Basselier als nieuwe CEO van Fedustria goedgekeurd. Karla Basselier zal op 1 november 2022 starten en zich gedurende zes maanden samen met huidig topman Fa Quix inwerken in de dossiers, en de nodige contacten leggen, zowel met leden-bedrijven als met andere belangrijke stakeholders. Karla neemt vanaf 1 mei 2023 de verantwoordelijkheden van Fa Quix over, die dan met pensioen gaat. Binnen Fedustria kan Karla Basselier rekenen op een sterk team. Adjunct-directeur-generaal Filip De Jaeger zal haar in de algemene directie blijven bijstaan.

Bewezen referenties

Karla Basselier (41) woont in het Gentse en heeft in haar loopbaan verschillende functies vervuld, zowel in de privésector als in de publieke sector. Na een loopbaan bij Buitenlandse Zaken, werkte zij bijna tien jaar als chief external and public affairs officer voor de diamantsectorfederatie, AWDC. Haar aandacht ging hierbij naar innovatie, ethisch ondernemen en duurzaamheid. Tot voor kort was zij kabinetschef ‘algemeen beleid’ bij vicepremier en minister van Justitie Vincent Van Quickenborne. De raad van bestuur is ervan overtuigd dat Karla Basselier Fedustria nog meer op de kaart zal zetten als een impactvolle en toekomstgerichte beroepsorganisatie ten dienste van de bedrijven in de textiel-, hout- en meubelindustrie in België.

Fedustria is de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie. De federatie vertegenwoordigt in België zo’n 1.700 ondernemingen (waarvan meer dan 90 % kmo’s zijn), die samen 36.000 directe jobs creëren en een omzet halen van 10,9 miljard euro, waarvan circa 70 % uit export.