immostore

Publiciteitsstunt van immomakelaar Sam (39) zaait verwarring in het dorp

DILBEEK - Jezelf er in Dilbeek dezer dagen op betrapt om per ongeluk te wuiven naar wat een sticker of bord blijkt te zijn? Je bent blijkbaar niet alleen, waardoor de reclamecampagne van het gloednieuwe vastgoedkantoor Immo Store meteen ook vlot haar doel bereikt.

Dat je het lang niet altijd ver moet gaan zoeken om aandacht te trekken, bewijst Sam Van Hecke (39) al enkele dagen in Dilbeek en omgeving. Met borden waarop hij zelf levensgroot afgebeeld staat langs de kant van de weg en een grote sticker op de vitrine van zijn kantoor in de Kasteelstraat in Dilbeek maakt hij op een simpele maar effectieve manier reclame voor zijn nieuw vastgoedkantoor Immo Store.

Omdat de reclame blijkbaar al voor heel wat grappige misverstanden zorgde, gaat ze heel vlot over de lippen.

Telefoontjes

“Het idee voor de sticker ontstond toen ik buiten voor de deur van ons kantoor aan het telefoneren was met klanten”, zegt Sam Van Hecke. “Op korte tijd stak ik meerdere keren mijn hand op om kennissen die voorbijkwamen te groeten. Wel, sinds kort sta ik daar dus constant te zwaaien. En met succes, want meerdere mensen vertelden mij de afgelopen dagen al dat ze prompt terugzwaaiden, om soms pas enkele uren of dagen nadien door te hebben dat het naar een sticker was.”

“Geweldig toch. Ook op de borden langs de kant van de weg, waarbij ik op sommige zwaai en op andere wijs, kreeg ik al heel wat reacties.”

Overaanbod

Doeltreffende reclame dus, en dat lijkt nodig in de immowereld met in Dilbeek en omgeving heel wat spelers op de markt. Al ziet Sam, die al een zestal jaar ervaring opbouwde, dat helemaal anders. “Het klopt dat we in de vastgoedwereld niet met weinig zijn”, zegt hij.

“Maar wij Belgen verhuizen in vergelijking met bijvoorbeeld Fransen veel vaker. En bij een verhuis moet uiteraard telkens een huis gekocht en verkocht worden. Zeker in de Vlaamse rand rond Brussel en de hoofdstad zelf, zien we mensen heel vaak komen en gaan. Gebrek aan werk is er volgens mij dus zeker niet. Anders had ik deze stap nooit gewaagd.”

Digitalisering

Sam ziet zichzelf samen met zijn collega’s Koenraad Pletinckx en Joran Remy ook meer dan pure verkopers. “Bij ons kan je ook terecht voor advies over de vastgoedmarkt of specifieke vragen over een buurt”, aldus Sam. “Intussen zetten we trouwens ook heel hard in op digitalisering vandaar onze naam Immo Store, die onder meer verwijst naar enkele internetwinkels waaronder Apple. Maar een kantoor met bijhorende vitrine vonden we onontbeerlijk. Kom dus gerust maar langs, en dan liefst niet alleen om even te zwaaien.”