az halle

Op vraag van patiënten opent ziekenhuis dan toch opnieuw shop en bistro, al moeten ze er wel helemaal voor naar de kelder

HALLE - Goed nieuws voor patiënten en bezoekers in het Sint-Mariaziekenhuis in Halle. Sinds deze week heeft het ziekenhuis terug een shop en een bistro om even op adem te komen. Men moet er wel voor naar de kelder.

“Vroeger hadden we een shop en een bistro in de onthaalzone van het ziekenhuis. En die werd zeer vaak bezocht”, vertelt woordvoerder Geert van Hassel. “Maar door de coronapandemie zagen we ons genoodzaakt om zowel de shop als de bistro te sluiten.”

“Om alle afstandsregels voldoende te kunnen naleven, hadden we in de onthaalzone ook meer plaats nodig om bezoekers en patiënten op een veilige manier te ontvangen. Dus werd de lege shop en de bistro al snel voor deze functie ingenomen. Meer nog, het onthaal is sinds corona helemaal hertekend. Maar dat betekende wel dat hier geen ruimte meer was voor nog een shop en een bistro.”

Omdat er wel vraag was bij bezoekers en patiënten ging het ziekenhuis op zoek naar een nieuwe plek en vond die …in de kelder. “Op deze plek is ook ons personeelsrestaurant. Er is veel licht en ruimte omdat ze achteraan uitgeeft op de personeelsparking. Hier was nog ruimte voor een hoek met kranten, speelgoed, bloemen, tijdschriften en pralines. En men kan er ook rustig zitten met een koffie, een ander drankje of een gebakje”, zo klinkt het hier.

Bewegwijzering

De shop en de bistro voor bezoekers en patiënten zijn open op weekdagen van 8 tot 10 uur en van 14.30 tot 19.30 uur en in het weekend en op feestdagen van 14 tot 19.30 uur. “Op de middag is de ruimte gereserveerd voor ons personeel. Zo vullen beide functies elkaar aan”vertelt het personeel van dienst. “Uiteraard viel de vorige locaties aan het onthaal voor bezoekers beter in het oog maar het is beter dan niets.”

Het Sint-Mariaziekenhuis wil de shop en de bistro de kans geven te groeien, al kan de bewegwijzering naar de nieuwe locatie beter.