Glenn Ross

Rosch wordt Ross: Glenn gaat de zaal in

Glenn Ross, zaakvoerder van restaurant Rosch in Hasselt, doopt de naam van de zaak om tot Ross. Daarmee neemt het restaurant een nieuwe start na het vertrek van Nicole Schellekens, die de eerste letters van haar achternaam aan de originele benaming ontleende.

Glenn Ross en Nicole Schellekens leerden elkaar kennen in de keuken van Peter Goossens, trokken daarna samen naar de Australische vestiging van The Fat Duck en deden ook ervaring op in het Waregemse Castor. In 2017 openden ze samen een culinair restaurant in hartje Hasselt met een creatieve kaart. Nicole nam de desserts en de bediening voor haar rekening en Glenn stond achter het fornuis. Maar daar komt vanaf 6 oktober verandering in. Door privé-omstandigheden scheiden de professionele wegen, en wordt Rosch, de samentrekking van Ross met de ‘sch’ van Schellekens, herdoopt tot Ross.”

Glenn Ross gaat dus verder zonder Nicole: “Zes jaar lang was ze het gezicht van de zaak en klanten zullen haar missen. Een volwaardige vervanger voor haar vinden bleek een onmogelijke opdracht en de werking in het restaurant zal voortaan dus anders zijn. Ik krijg hulp van twee jonge, gemotiveerde koks die zowel in de keuken als in de zaal zullen staan. Net zoals ikzelf trouwens. Meehelpen in de bediening ligt buiten mijn comfortzone, maar ik heb me de voorbije weken zo goed mogelijk in de wijn- en drankkaart proberen te verdiepen. Al geef ik eerlijk toe dat ik een gezonde portie zenuwen heb.” Vanaf 6 oktober kan er gereserveerd worden in het nieuwe Ross.