Picture2 Wim Gyselen, Nicho Rillaerts en Tine De Weerdt. Foto Joris Herregods

KoKo slaat zijn vleugels uit: bistro in Altenapark opent de deuren

KONTICH - Wim Gyselen (40) en Tine De Weerdt (34), met chef Nicho Rillaerts (35) achter het fornuis, de vertrouwde gezichten achter zomerbar BarBaar, kraaien van geluk. Dinsdag hebben ze de deuren geopend van hun langverwachte bistro KoKo in het Landhuis in het Altenapark.

KoKo, belichaamd door een kaketoe in de stijl van BarBaar als logo, wist al een hele tijd de zinnen van de Kontichnaren te prikkelen. Eind 2020 al sleepten de zaakvoerders van zomerbar BarBaar de concessie in de wacht om, net zoals vroeger, in het Landhuis een permanente bistro in te richten.

Buiten de wil van de zaakvoerders om liep het project door beslommeringen met de heraanleg van het park vertraging op, maar KoKo kan nu eindelijk zijn vleugels uitslaan.

Opzet van de uitbaters is om er een laagdrempelige eetgelegenheid neer te zetten waar iedereen van ’s ochtends voor het ontbijt, over de lunch tot ’s avonds voor het diner terecht kan en zijn gading vindt. “We hielden daarvoor een enquête, vertelt vennoot Wim Gyselen. “Daaruit bleek dat er vooral vraag was naar een klassieke, eenvoudige, laagdrempelige bistro.”

 

De eerste klanten ontdekken Bistro KoKo.Deze kreeg in het Landhuis van het Altenapark een warme aankleding. Foto JHS

“We gaan om acht uur ’s ochtends open voor klassieke ontbijtjes met pistoleekes, croissants en chocoladekoeken. Zowel voor de lunch als het diner blijft de hele kaart tot ’s avonds beschikbaar, met een eenvoudige, toegankelijke kaart waaronder belegde boterhammen, salades, soepen, stoofvlees én enkele ‘speciallekes’ zoals de hamburgers van Nicho. Daarnaast hebben we een uitgebreide koffiekaart waarvoor we momenteel nog een opleiding tot barista volgen.”

Speeltuin

Bistro KoKo opent de deuren van dinsdag tot en met zaterdag. “Omdat in oktober de heraanleg van het park van start gaat, kiezen we ervoor om voorlopig op zondag de deuren gesloten te houden. Maar later, volgens de planning in het voorjaar van 2023, als ook de speeltuin klaar is, zijn we van plan ook op zondag te openen”, licht Tinne toe.

Tijdens de zomermaanden verandert KoKo dan opnieuw in BarBaar, waar dan ook kan worden genoten op het nieuwe terras dat wordt aangelegd.