aca flows

ACA (Hasselt) hengelt mooie vis uit Antwerpen binnen

ACA Group, leverancier van informatietechnologie voor digitale transformatie, neemt het Antwerpse Flow Pilots over. Ambiorixprijswinnaar Ronny Ruyters is hiervoor gaan shoppen bij verkoper Cipal Schaubroeck. Een team van 25 experts vervoegt daarmee ACA Group, dat nu 255 koppen telt.

Flow Pilots levert software en diensten aan middelgrote en grote ondernemingen en heeft een uitgebreide expertise in .NET-technologie, mobiele toepassingen, user experience (UX) design en het begeleiden van digitale innovatietrajecten. Vooral dat laatste is in het vaarwater van ACA Group, dat de focus op digitale transformatie nog wil verscherpen en daarom een actieve acquisitiepolitiek voert. De overname van Flow Pilots is het eerste resultaat van deze strategische keuze. Ronny Ruyters, CEO van ACA Group: “Met de 25 IT-specialisten van Flow Pilots erbij krijgt ons huidige personeelsbestand een stevige boost en telt de ACA-familie 255 teamleden. In eerdere samenwerkingen viel het ons al op dat we zowel op het gebied van dienstverlening als klanten enorm aanvullend zijn voor elkaar. Daarenboven zagen en zien we ook een sterke match in bedrijfswaarden en cultuur, wat cruciaal is om hier een succesverhaal van te maken. We geloven dat deze complementariteit een win-winsituatie creëert, waarin we kunnen bouwen aan groeipaden voor het team, klanten en partners. Een nieuwe samenwerking die zowel een verbreding als verdieping van het gezamenlijke dienstenaanbod brengt met een verhoogde waarde in serviceverlening.”

Deze overname wil voor ACA Group zeggen dat de aanwezigheid in ‘de Vlaamse ruit’ wordt versterkt. Want met Flow Pilots in Antwerpen, het bestaande filiaal in Gent, een nieuwe vestiging in Leuven, wordt de Hasseltse onderneming een volwaardige speler op Vlaams niveau.

Tot slot nog dit: Met de overname neemt Dewi Van De Vyver, in 2020 nog uitgeroepen tot ICT Woman of the Year, na 10 jaar afscheid van Flow Pilots, waar ze CEO was. “Met pijn in het hart”, zegt ze, “maar het is voor mij tijd om een nieuw verhaal te starten.”