Afbeelding10 Filip Timmermans. Foto Carlo Coppejan

Skilpod bouwt woonbuurt in amper vier dagen

GEEL, LOKEREN - Op de Hoedhaarsite in Lokeren verrijst deze week een compleet nieuwe woonbuurt. Op minder dan een week bouwt het Geelse Skilpod er tien zogenaamde ‘oeverwoningen’, modulaire woningen die snel rechtgezet kunnen worden. Al zeven woningen zijn verkocht.

“Mensen die voor een nieuwbouw kiezen, leggen meestal een traject van twee jaar of meer af tussen de eerstesteenlegging en de eigenlijke verhuis. Bij ons is die termijn fel ingekort”, vertelt Filip Timmermans, mede-oprichter van Skilpod.

“We bouwen de modulaire woningen in ons atelier. De units worden dan met kranen op de site zelf in elkaar gezet. Voor de tien woningen in Lokeren moeten we zo 24 units van elk 10 meter lang en 5,5 meter breed in elkaar zetten. Op één week kunnen we zo deze hele buurt bouwen.”

 

Dat het concept aanslaat, bevestigt ook makelaar Elsy Scheire van immokantoor Animmo dat de woningen op de markt brengt. “Al zeven van de tien woningen zijn verkocht. Niet alleen de ligging, maar vooral ook het budget en de kwaliteit van het project spreekt de mensen aan. Iedereen beseft dat duurzaamheid steeds belangrijker wordt en compacter wonen de regel wordt.”

Dat laatste bevestigt ook koper Yvan Vermeire (50), die eind dit jaar van Zeveneken naar zijn nieuwe woning kan verhuizen. “Wij betalen zo’n 350.000 euro voor ons huis dat voldoet aan de strengste eisen. We hebben ook een eigen tuinterras, de woning is onderhoudsvriendelijk en we hebben geen gemeenschappelijke kosten zoals je bij een appartement wel hebt. Ik kijk er nu al naar uit om naar hier te verhuizen.”