elien

Elien (24) maakte carrièreswitch voor haar oude droom en opent Superstof

TIENEN - Stoffenwinkel Superstof heeft afgelopen weekend de deuren geopend aan de Sint-Truidensesteenweg in Tienen. Elien Jenaer (24) droomde al een tijdje van haar eigen zaak, en nu waagt ze ook effectief de sprong.

“Toen ik vijftien jaar was, leek het me leuk om ooit een stoffenwinkel te openen. Ik ben altijd een creatieve geest geweest. En ik had zelfs al een naam: da’s stof (lacht).” Toch besloot Elien na haar middelbare studies om verpleegkunde te gaan studeren. Maar tegelijk startte ze avondlessen naaien op aan het CVO in Bierbeek.

 

De zaak is gevestigd aan de Sint-Truidensesteenweg. — © VDT

Na haar studies ging Elien aan de slag bij het Wit-Gele Kruis, later bij Aster in Sint-Truiden. “En toen kwam ik tot de vaststelling dat dit eigenlijk niets voor mij was. Zeker toen mijn mama bij de start van de coronapandemie drie weken in coma kwam te liggen, besefte ik hoe snel alles zomaar gedaan kan zijn. Ik besloot daarom mijn oude droom tot leven te brengen.”

De vriend van Elien runt een personal trainingscenter aan de Sint-Truidensesteenweg. “Toen het pand ernaast te huur kwam, besloten we ervoor te gaan. Het heeft wel heel wat moeite gekost om het leegstaande pand om te vormen tot een gezellige winkelruimte, maar ik denk dat we daar zeker in geslaagd zijn.”

Workshops

“In september starten we ook met workshops. Een vierdelige reeks Start to Sew komt er ook nog aan. We merken vandaag zeker dat heel wat mensen creatief aan de slag gaan met stof en ik vermoed dat deze trend zeker nog zal toenemen. Hopelijk kan ik nog veel mensen de wondere wereld van het naaien en stikken laten zien”, zegt Elien.

Superstof is maandag, woensdag, donderdag en vrijdag open van 10 tot 17.30 uur. Elke woensdag is er bijkomend een avondopening van 19 tot 21 uur. Zaterdag kan je de winkel bezoeken van 10 tot 16 uur.