Afbeelding3 Femke en Joël. Foto Patrick De Roo

Gastrobar Barriq wil Antwerpenaren verwennen met gastronomische gerechtjes

ANTWERPEN - Op slechts vijf minuten van hun deur laten Joël Craenhals (34) en Femke De Smedt (31) een droom in vervulling gaan. Op de Bolivarplaats opende het koppel namelijk gastrobar Barriq, waar ze het gezellige sociale aspect van een bar combineren met de gastronomische klasse van een restaurant. Hoewel iedereen welkom is, wil het duo in eerste instantie vooral de lokale Antwerpenaren verwennen met een selectie van internationale high end sharing gerechtjes.

“We wonen op Nieuw-Zuid en passeren dus haast dagelijks dit prachtige pand. Op een bepaald moment merkten we dat het te huur aangeboden werd. Zonder twijfelen gingen we in gesprek en kwam alles in een stroomversnelling terecht. In mei startten we de werken, volledig in eigen portefeuille. Dat zorgde ervoor dat we op zo’n korte termijn onze deuren openen”, vertelt medeoprichter Joël Craenhals.

Volledige make-over

“Het waren drukke maanden. We gaven het pand dan ook een volledige make-over. Joël en ik wilden de authenticiteit en pracht van het pand in de verf zetten, dus kozen we voor warme, tijdloze en hedendaagse kleuren en dito meubilair. Het pronkstuk is misschien wel de vleugelpiano”, vult Femke De Smedt aan.

 

Het interieur van Barriq. Foto Patrick De Roo

Als amateur pianospeler ziet Joël daarmee een droom in vervulling gaan. “Maar dat ons interieur er zo mooi uitziet, is de verdienste van Femke. We zijn een erg complementair duo. Femke zorgt voor de branding en het interieur, ik sta in voor de technische zaken en administratieve taken. We vullen elkaar prima aan op die manier.”

Beiden staan evenwel dagelijks paraat in de zaak. “Door dicht bij de klanten te staan, hopen we onze zaak de komende tijd nog verder te perfectioneren. Bovendien willen we het gezellige sociale van een bar combineren met de gastronomie van een restaurant. Vandaar ook de term gastrobar. Die beschrijft perfect wat we zijn”, aldus Femke.

High end sharing gerechtjes

Wie bij gastrobar Barriq komt eten, kan zich opmaken voor high end sharing gerechtjes. “Alle gerechtjes zijn absolute smaakexplosies met invloeden van alle uithoeken van de wereld. De bedoeling is om elke twee maanden gerechtjes toe te voegen aan de kaart.”

“Voor de lunch opteren we voor een iets klassiekere kaart, in de vorm van een lunchmenu, ingespeeld op de bedrijven rondom ons. We bieden gesofisticeerde gerechtjes aan, maar allemaal wel zeer toegankelijk”, licht Joël toe.

Gastrobar Barriq op de Bolivarplaats. Foto Patrick De Roo

“We willen ons positioneren als een eerlijke zaak en inzetten op constante kwaliteit. Iedereen moet kunnen genieten van een gelijkwaardige ervaring. We willen ons cliënteel in de watten leggen en iedereen een beleving aanbieden.”

“Daar zijn we sinds onze soft opening op zeventien augustus toch wel in geslaagd”, gaat Femke verder. “We geloven erg in organische groei. We willen onszelf niet voorbijlopen, al moeten we toegeven dat de eerste weken meteen een succes werden. Die lijn willen we doortrekken. In eerste instantie door te focussen op buurtbewoners, maar natuurlijk ontvangen we letterlijk iedereen met open armen. Als we iedereen enthousiast kunnen houden, is onze missie geslaagd.”