thorsten beumer Hoekje

Prijs energie nekt frituur: “Ik kon niet blijven opslaan”

Meer dan 50 jaar bestaat frituur Het Hoekje in Maaseik. Maar nu dooft uitbater Thorsten Beumer de ketels. "De enorme stijging van de inkoopprijzen deden ons al naar adem happen, maar de extra energiefactuur is er te veel aan", zegt hij in Het Belang van Limburg.

Duurdere snacks en sauzen, frituurvet maal drie en nu nog een gepeperde rekening voor de stroom en gas: voor Thorsten Beumer moet het niet meer. De 24-jarige zaakvoerder heeft de deuren van Het Hoekje definitief gesloten, nadat hij in 2020 de traditierijke zaak had overgenomen. “Beter zo dan schulden maken”, zegt hij in Het Belang van Limburg. “Ik betaalde al 3000 euro voorschot voor energie, en daar kwam nu nog eens 3000 euro eindafrekening bij. Tja, dat was niet langer haalbaar.”

Beumer stelt dat prijsverhogingen geen oplossing zijn. “Als iedereen 5 euro wil betalen voor een friet, en 3 euro voor een frikandel kan ik misschien verder doen. Maar zo werkt het niet. Ik kon niet blijven opslaan. Hoe duurder je wordt, hoe minder volk er komt.” Ook andere frituren houden het door de hoge energiefactuur voor bekeken. Het hele verhaal is te lezen via deze link.