Afbeelding12 Foto svov

Voka koopt aandelen van Bedrijvencentrum in Dendermonde: “Met het oog op de toekomst”

DENDERMONDE - De aandelen van het Bedrijvencentrum op de Noordlaan werden overgekocht door Voka, uit wiens schoot het centrum 32 jaar geleden is ontstaan. Voka zal het gebouw opwaarderen.

Het Bedrijvencentrum werd 32 jaar geleden opgericht op initiatief van de toenmalige Kamer van Koophandel, met de financiële inbreng van een aantal bedrijven uit de streek, banken en de Vlaamse overheid. In totaal telt het gebouw 28 kantoren en twee ateliers.

“Gedurende deze jaren vonden ruim 150 jonge ondernemingen hier hun eerste onderkomen, een ruim pakket aan faciliteiten en een gepaste begeleiding”, zegt Karel Uyttersprot van wie het idee kwam om het Bedrijvencentrum op te richten. “De aandeelhouders hebben hierin een belangrijke rol gespeeld. Zij zijn nu bereid gevonden, om tegen zeer gunstige voorwaarden, hun aandelen te verkopen aan Voka-KvK Oost Vlaanderen.”

Oog op de toekomst

Dankzij de deal is het mogelijk om een aantal investeringen te doen, om de diensten en faciliteiten te optimaliseren, met het oog op de toekomst. Na tien jaar is Leo Borms voorzitter af. “Het Bedrijvencentrum is mee geëvolueerd van loutere dienstverlening tot een bijzondere hulp voor jonge ondernemingen in hun eerste levensfase, maar ook in haar verdere ontwikkeling”, zegt hij.

“Het Bedrijvencentrum heeft steeds kunnen rekenen op een gedreven Algemene Vergadering en Raad van Bestuur, die bestaat uit toonaangevende bedrijfsleiders en kaderleden en vertegenwoordigers van de aandeelhouders. Hiervoor ben ik hen, als voorzitter bijzonder erkentelijk. Maar zeker ook aan gedelegeerd bestuurder Karel Uyttersprot voor het succes van het BC gedurende deze vele jaren.”