Afbeelding11 Foto Filip Spoelders

Siciliaanse vrienden brengen mediterrane keuken naar Edegemse Oud-Godstraat

EDEGEM - Salvatore Pulvirenti en Sebastiano D’Urso zijn sinds kort de zaakvoerders van A Muntagna in Edegem. “Onze gasten krijgen hier de tijd om ontspannen te genieten van de mediterrane keuken”, zegt Salvatore.

Voor Salvatore is het een grote stap in zijn loopbaan. “Ik ben 23 jaar chef geweest bij restaurant Roma in Antwerpen. Maar ik wou een keer voor mezelf werken. Ik heb uiteindelijk samen met Sebastiano de sprong gemaakt. Ik ken hem sinds onze kinderjaren. We groeiden op in het Siciliaanse Giarre”, vertelt Salvatore.

Op Sicilië ligt ook de inspiratie voor de naam van hun restaurant, Pizzeria Gastronomia Mediterranea A Muntagna. “Giarre bevindt zich vlakbij de Etna. Maar de bewoners van het eiland zeggen nooit dat ze naar de Etna gaan. Ze zeggen: ‘We gaan a muntagna of naar de berg’.”

Suggesties

De vrienden openden hun zaak waar tot voor kort het Italiaanse afhaalrestaurant Da Franco was. “Onze klanten kunnen hun gerechten komen afhalen, maar we hebben gezellige tafeltjes en een zuiders terras geplaatst om bij ons te komen genieten. We maken onze pasta’s uiteraard zelf. We hebben onze Italiaanse basisgerechten zoals pizza’s, lasagne en ravioli. Maar we willen anders zijn en verrassen met onze suggesties.”

Naast de suggesties, waar momenteel zuiderse bereidingen van mosselen op staan, prijken op het menu onder andere pasta Ca’sasizza en Al pesto di pistacchio. “Ca’sasizza is een worst die we hier zelf in onze keuken maken terwijl pesto di pistacchio een pesto op basis van pistache is. Een aanrader als dessert is ongetwijfeld de cannolo Siciliano op de manier zoals die op Sicilië wordt bereid.”