Triamant Haspengouw 02

Orelia versterkt positie door overname WZC Triamant

Orelia Zorg heeft de uitbating van het woonzorggedeelte van Triamant in Velm (Sint-Truiden) overgenomen, goed voor 132 bedden en 87 medewerkers. "Triamant en Orelia Zorg zullen voortaan samen van Triamant Haspengouw een woon- en leefomgeving maken waar jong en oud, met of zonder ondersteuningsbehoefte kan samenleven", zo klinkt het.

Het woonzorgcentrum zal vanaf nu de naam Orelia Ter Velm dragen. Orelia Zorg neemt de 132 woonzorgbedden over samen met de ploeg van 87 medewerkers. “We willen met deze vertrouwde gezichten persoonsgerichte, kwalitatieve zorg bieden, en samen met de familie een warme thuis creëren voor de bewoners”, zegt Johan Poel, CEO van Orelia. “Triamant en Orelia Zorg kennen een autonome werking, maar zijn complementair en zullen hier nauw samenwerken als goede buren.”

De flats, studio’s, gezinswoningen en hotel-brasserie l’O de Vie en de voorzieningen en extra diensten blijven onder Triamant en zal daarnaast ook een woon- en leefbuurt, een centrum voor herstelverblijf voor 20 eenheden uitbaten, niet alleen bedoeld voor senioren, maar voor iedereen die herstelt na een operatie of ongeval. “De waaier aan verblijfsmogelijkheden in deze buurt willen we behouden en zelfs uitbreiden”, zegt Jo Robrechts, uitvoerend voorzitter van Triamant-groep. Triamant baat op de andere locaties in Vlaanderen ook geen woonzorggedeelte uit. “Om verder te groeien hebben we meer focus en schaalbaarheid nodig. Daarom richten we ons verder op oplossingen om autonoom en vitaal te leven, ongeacht leeftijd of gezondheidstoestand, ook hier in Velm.”

Met de overname van het zorggedeelte van Triamant Haspengouw heeft Orelia een tweede vestiging Orelia Serrenhof woonzorgcentrum in het centrum van Sint-Truiden en versterkt zo haar haar positie in Limburg.