Ineke Lens Foto: Ineke Lens

Ineke opent praktijk als voedingsdeskundige en Sanacoach: “Eten moet een feest zijn”

ITEGEM - Ineke Lens uit Itegem start vanaf maandag 5 september een zelfstandige praktijk op als voedingsdeskundige en Sanacoach onder de vleugels van kookboeken-auteur Sandra Bekkari voor de regio Heist-op-den-Berg. Ineke is leerkracht Frans, Engels en geschiedenis van opleiding. Haar passie voor gezond eten heeft haar ertoe aangezet om de opleiding tot voedingsdeskundige aan te vatten.

Inekes avontuur met eten, diëten, afvallen en weer bijkomen begon na de bevalling van haar jongste dochter, nu 10 jaar geleden. Ze testte zelf tal van diëten uit, helaas zonder succes. Tot ze de NMD-boeken en de Sana-filosofie ontdekte. De passie voor een gezonde levensstijl is daar ontstaan en is altijd de rode draad gebleven in alle gerechten die zij op tafel tovert. “Ik ben ervan overtuigd dat eten een feest moet zijn, een smaakbom in je mond, vol kleur en een overvloed aan groenten”, zegt Lens. “Dat vond ik terug in de boeken van Sandra.”

Geen calorieën tellen

Mensen hebben vaak te weinig tijd over om een evenwichtige, gezonde maar vooral lekkere maaltijd klaar te maken. “Net daarom is er volgens mij nog veel potentieel om mensen deze nieuwe gewoontes aan te leren. Ook het feit dat je geen calorieën moet tellen bij alles wat je in je mond stopt, is een extra pluspunt”, vindt Lens.

In haar gloednieuwe praktijk in Itegem, bij Heist op den Berg, staat Ineke intussen helemaal klaar om met veel enthousiasme haar klanten te ontvangen op consultatie. “Tijdens een eerste consultatie bespreek ik de huidige levensstijl van de klant, hun stressniveau, slaappatroon, eventuele medische klachten en uiteindelijke doel”, legt Lens uit. “De 7 Sana-principes worden dan reeds geïntroduceerd”, klinkt het.

Weekend van de Sanacoach

In alle opvolgconsultaties gaat ze verder in op de Sana-stappen en komen de verschillende eetmomenten aan bod. Een heel persoonlijke, individuele aanpak.

Op zaterdag 24 en zondag 25 september zet Ineke de deuren van haar praktijk ver open tijdens het ‘Weekend van de Sanacoach’. Tijdens een gratis mini-consult van een halfuurtje neemt Ineke de tijd om alle geïnteresseerden kort te laten kennismaken met haar werkwijze.