Frank Driesen (Foto: Yorick Jansens)

Ondernemer overleden na fietsongeval in Dilsen

Frank Driesen, afgevaardigd bestuurder van Ford-garage Driesen in Genk en Bree, is donderdag bij een zwaar verkeersongeval om het leven gekomen. Hij werd in Dilsen-Stokkem met de fiets gegrepen door een terreinwagen. Vandaag zou hij zijn 54ste verjaardag vieren.

Het ongeval gebeurde donderdag rond 18 uur op de Driepaal in Dilsen-Stokkem. Frank Driesen maakte er een ritje als wielertoerist, toen hij bij het kruisen van de weg in botsing kwam met een voertuig. Hij liep daarbij een zware hoofdwonde op. Er kon geen hulp meer baten.

De Managing Director van FordStore Driesen was exact 5 jaar geleden al eens betrokken bij een zwaar verkeersongeval. Toen hing zijn leven aan een zijden draadje nadat hij met zijn Ford Mustang tegen een huis was beland op de Rijksweg in Elen. Als bij wonder overleefde hij toen die klap.

Frank Driesen is gekend als een bevlogen ondernemer met een goede neus voor opportuniteiten. Zo vestigde hij in 2000 zijn Ford-concessie vlak tegenover de voormalige Ford-fabriek, van waar hij de talrijke klanten onder het Ford-personeel kon servicen. Bij de sluiting van het productiebedrijf verlegde Driesen de focus naar voertuigen voor de bedrijvenmarkt en krikte hij het imago op door meer exclusieve modellen als Mustang en Vignale in de kijker te plaatsen.

Frank Driesen was een optimist en doorzetter. Tegenslagen vormde hij om tot nieuwe kansen, die hij telkens met beide handen greep. Hij had een ruime vriendenkring en kon erg genieten van sociale contacten. Zijn heengaan is een groot verlies voor iedereen die hem gekend heeft. Wij bieden zijn echtgenote, 2 dochters en andere nabestaanden ons oprecht medeleven aan.