Eva De Bleeker Brussels Airport Foto: IF

Staatssecretaris De Bleeker loopt dagje stage op Brussels Airport

ZAVENTEM - Staatssecretaris voor Begroting en Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) heeft een dag stage gelopen bij Brussels Airport. Dat gebeurde op uitnodiging van Voka.

Naast een bezoek aan de eigen diensten van Brussels Airport ging De Bleeker ook aan de slag bij Expeditors, een logistiek magazijn op de luchthaven.

“De luchthaven is zeer belangrijk voor onze economie”, zegt de staatssecretaris “Ze creëert welvaart en jobs voor ons land. Maar de luchthaven kan haar rol als economische motor enkel spelen als ze de juiste mensen weet te vinden. Om die reden is het belangrijk dat we maatregelen blijven nemen die ervoor zorgen dat er meer mensen op de arbeidsmarkt komen, zodat bedrijven in ons land gemakkelijker werknemers vinden. Dat is niet alleen goed voor de mensen en de bedrijven. Dat is ook goed voor de overheidsfinanciën van ons land.”

Zicht op uitdagingen

“We zijn zeer tevreden dat de staatssecretaris deze mooie stage heeft kunnen volgen in de grootste economische motor van onze regio”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Vlaams-Brabant.

“Zo kon zij op het terrein merken welke inspanningen er door de luchthaven al genomen zijn om onder andere nieuwe arbeidskrachten te vinden. Door een dag mee te werken achter de schermen, kreeg ze een beter zicht op de uitdagingen, maar ook de sterktes van de luchthaven.”