Green D&A 7 Foto: Joren De Weerdt

Gezondheidscentrum voor acht coaches opent in nieuwbouw met serene uitstraling

ITEGEM - In een nieuwbouw op de Hulshoutsesteenweg in Itegem (Heist-op-den-Berg) opent binnenkort Green D&A. In het gezondheidshuis van gezondheidsconsulente en bezielster Liesbeth Leysen (49) zijn acht coaches actief in verschillende disciplines.

Liesbeth Leysen is al heel haar leven met de verschillende aspecten van gezondheid bezig. Ze heeft een achtergrond als verpleegkundige, een job die ze zeventien jaar deed. Ze is zelf ook een triatlete op internationaal niveau en is coauteur van het kookboek rond gezonde voeding. Ze heeft ook al twaalf jaar een bloeiende praktijk als gezondheidscoach.

 

“We wonen al jaren langs een zijweg van de Hulshoutsesteenweg en ik runde de praktijk vanuit een gerenoveerde schuur. Toen café Wishaegen aan de straatkant te koop kwam, hebben we het gekocht omdat we er meteen mogelijkheden in zagen. We hebben beslist om er een echt gezondheidscentrum te bouwen, zodat we nog meer ruimte zouden hebben en we zo ook meer zichtbaar zouden zijn voor passanten”, zegt Liesbeth Leysen, bezielster van Green D&A.

 

Het café sloot tweeënhalf jaar geleden de deuren. De afbraak en de start van de nieuwbouw vatte zo’n anderhalf jaar geleden aan. Nu is het karakteristieke pand afgewerkt, klaar om open te gaan op 9 september.

Op de gelijkvloerse verdieping is onder meer een ruime keuken te vinden voor kooksessies en lezingen. Er zijn ook twee praktijkruimtes ingericht. Onder het vanop de straat zichtbare gedeelte van het gebouw zit ook nog een uitgebreide kelderruimte. “Daar hebben we ook nog een praktijkruimte en een stille yogaruimte. Op de eerste verdieping zal dochter Eva wonen, zij zal ook de dagelijkse werking van het gezondheidscentrum coördineren”, zegt Liesbeth.

 

Natuurlijke materialen

Het gebouw is sereen, rustgevend en warm ingericht, met veel natuurlijke materialen. “We hebben een groot stuk ijzererts dat in onze tuin is gevonden als decoratief element gebruikt. De tafels die in de keuken komen zijn dan weer gemaakt van een omgevallen boom uit onze tuin”, klinkt het.

 

Het aanbod is heel breed. “Verschillende vormen van yoga kunnen hier worden beoefend. Er zijn ook massages, voetreflexologie, craniosacrale therapie rond energiebalans, intuïtief tekenen en kooklessen rond gezonde voeding. Ook organiseren we geregeld workshops, lezingen en retraitedagen. In totaal zijn hier acht coaches actief. Dat gaat dan onder meer om een gezondheidsconsulente, een voedingsconsulente, twee yogaleraars, mental coach, kinder- en jongerencoach en loopbaan- en burn-outcoach.”

 

 

“We bieden kortom verschillende zaken aan voor mensen die op zoek zijn naar advies, coaching, zelfzorg, begeleiding en motivatie. We benaderen de mens zo breed mogelijk. Ik ben er ook van overtuigd dat ik met dit geweldige team veel meer kan realiseren dan als individu. ”

 

De vraag naar begeleiding is groot, zegt Liesbeth nog. “Dat was al langer het geval, maar in de coronaperiode zijn veel mensen zichzelf tegengekomen. Het was een confronterende tijd op fysiek en mentaal vlak. Daar proberen we hier met ons team van specialisten een antwoord op te bieden met een gezonde balans tussen lichaam en geest.”

De opendeurdagen vinden plaats op 9, 10 en 11 september bij Green D&A, Hulshoutsesteenweg 50 in Itegem.