Afbeelding4 Foto Belga

Agfa verkoopt offsetdivisie aan Duitse vermogensbeheerder

MORTSEL - De beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert heeft een koper gevonden voor zijn drukplatendivisie Offset Solutions: de Duitse vermogensbeheerder Aurelius Group neemt de tak over voor 92 miljoen euro. Afga en Aurelius hopen de verkoop in het eerste kwartaal van 2023 af te kunnen ronden.

Offset Solutions maakt onder meer offsetdrukplaten, drukbenodigdheden en software voor drukkerijen. De divisie telt twee grote fabrieken in Duitsland en China en heeft ook productievestigingen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, zegt een woordvoerster. Alles samen zijn 1.700 mensen aan de slag in de bedrijfstak.

Ook in België is er administratief personeel aan de slag bij Offset Solutions. Hoeveel werknemers er precies zijn, kan de woordvoerster niet zeggen. Volgens de vakbonden ging het in juni nog om 187 werknemers.

In 2021 was de offsetdivisie goed voor een omzet van 748 miljoen euro, ofwel 42,5 procent van de totale omzet van Agfa. Dat blijft over met drie andere divisies: Radiology Solutions (toestellen en software voor radiologie), HealthCare IT (software voor het raadplegen van medische beelden) en Digital Print & Chemicals (industriële printers en inkten).

“De verwachte verkoop van de divisie Offset Solutions is een belangrijke stap in ons voortdurende transformatieproces”, zegt Agfa-CEO Pascal Juéry. “Het zal ons in staat stellen de focus op onze groeiactiviteiten te verhogen, wat cruciaal is voor toekomstig succes in onze markten.”