Afbeelding1 Yoshi en Jessy Mizuno. Foto David Van Hecke

Starter van de week: Japanse gerechtjes in een box bij Yoshi en Jessy

GENT - Op zoek naar een snelle lunch? De Japanse bentoboxen van Yoshi Mizuno zijn een ideale nieuwe optie. De chef-kok kookt al meer dan tien jaar in restaurants wereldwijd, maar start met zijn vrouw Jessy nu een eigen zaak op in de Oude Houtlei.

Een bento wat? ‘Een bentobox is een bakje met vakjes waar allerlei gerechtjes in komen. In Japan is het heel populair, mensen eten het verschillende keren per week. Vergelijk het met een belegd broodje, iedereen kent het en het is een makkelijke lunch voor wie op kantoor werkt.’

Aan het woord is Yoshi Mizuno (33), die samen met zijn vrouw Jessy (34) een nieuwe zaak start in de Oude Houtlei: ‘Grab and go by chef Yoshi’. Je vindt er verschillende hapjes, Japanse drankjes en een assortiment boxen met gerechtjes zoals gestoomde rijst, kip, zalm, portobello, edamame bonen, dumplings,…

 

Foto David Van Hecke

“Alles is hier gemaakt, tot de sausjes toe”, zegt Yoshi. “De recepten ontwikkel ik zelf, en ik werk graag met traditionele ingrediënten zoals sake. Niet alleen de smaak is belangrijk, maar het moet er ook goed uitzien. We hebben zowel luxevarianten als meer low budget bentoboxen.”

Van Japan, naar Australië, naar Gent

Al meer dan tien jaar is Yoshi, die Japans-Braziliaanse roots heeft, aan de slag in restaurants over de hele wereld. Van Japan tot Brazilië, Nieuw-Zeeland en Australië. Door de liefde kwam hij in België terecht. ‘We leerden elkaar kennen toen ik als barista werkte in Australië’, zegt Jessy. “Sindsdien dromen we er al van om samen een restaurant te openen. Hij als chef, ik als gastvrouw.”

Enkele jaren geleden startte het duo met een sushi foodtruck, maar toen kwam corona. “Daardoor begonnen we van thuis uit bentoboxen te maken, en dat was een groot succes”, zegt Yoshi. “Zo kwam ik ook in contact met Umamido, waarvoor ik menu’s mocht samenstellen. Maar we wilden toch iets dat meer ‘van ons’ was, en beslisten voor een eigen zaak te gaan.”

Het werd een pand in de Oude Houtlei, waar tot voor kort Miss Leia gevestigd was. “We wonen in Gent en de grote ruimte was ideaal”, zegt Jessy. “Momenteel kan je enkel afhalen of laten leveren, maar over een paar weken zal je ook hier kunnen eten, in Japanse sfeer. Vanaf dan zetten we ook sushi op het menu.”