H-eat Foto: Guy Delforge

Biestro H-eat helemaal in het nieuw maar nog even gezellig

BORNEM - Koen De Smet, Ellen Nijs en Glenn De Cock ontvangen hun gasten voortaan in een compleet heringerichte Biestro H-eat op de Hingenesteenweg in Bornem. De geborgen gezelligheid en de topkwaliteit van de gerechten blijven wel overeind.

Zes jaar geleden begonnen Ellen Nijs en Koen De Smet samen met hun schoonzoon Glenn De Cock Biestro H-eat aan de Hingenesteenweg. Ze bouwden in geen tijd een sterke reputatie uit, met een heel eigenzinnige keuken voor een zeer aanvaardbare prijs. “Door corona moesten we de tafels verder uit elkaar zetten en om nog genoeg plaatsen te hebben om de zaak rendabel te houden, bouwden we een paviljoen op de plaats waar ons terras was”, zegt Koen De Smet. “We zagen wel dat de mensen het fijn vonden dat er meer ruimte was en sommigen misten het terras. Daarom hebben we de hele zaak nu opnieuw ingericht.”

 

De uitbaters haalden er interieurarchitect Carl van Driessche van Kaai Design uit Antwerpen bij om de make-over te realiseren en die is meer dan geslaagd. Het terras is terug, er werd verbouwd, de tafels werden herschikt en het – ondertussen genderneutrale – toilet werd volledig vernieuwd. Zoals het bij Biestro H-eat past, vind je hier en daar een kwinkslag. Vooraan valt meteen ook de dining lounge op: een fraaie tafel met zetels en stoelen waar acht mensen gezellig kunnen genieten. Naast een heel ruimtelijk gevoel in het restaurant is er ook de inkijk in de keuken die voor sfeer zorgt.

 

 

“We hebben er alles aan gedaan om het voor de klant zo comfortabel mogelijk te maken, maar we blijven laagdrempelig”, zegt Ellen. “Mensen die hier aankomen moeten zich thuis voelen. We willen met Biestro H-eat een totaalbeleving bieden. We blijven een bistro, geen sterrenrestaurant. We willen wel volledig voldoen aan de verwachtingen van de mensen. In het begin was het moeilijk om in te schatten wat je kon verwachten als je naar ons kwam. Ondertussen weten de mensen dat wel. Het feit dat onze weekends meestal zeven weken vooraf zijn volgeboekt geeft wel aan dat we aan die verwachtingen tegemoetkomen”. Dat Biestro H-eat heel sterk scoort, zie je niet alleen aan het trouwe cliënteel: in 2021 beloonde de Michelingids Biestro H-eat met een Bib Gourmand.

Scherpe prijs

“Wij verkopen ons maandmenu – een driegangenmenu volgens marktaanbod – voor 39 euro. Bij iedere gang is er keuze uit twee gerechten. Dat is een heel scherpe prijs”, zegt Glenn De Cock. “Dat is niet evident, we kunnen dat alleen omdat we met een klein maar heel sterk team werken. Het zijn mensen die echt willen koken en dat ook kunnen. Alleen door die kennis kunnen we gastronomisch koken voor een uiterst scherpe prijs.”

“Door het feit dat we een klein team zijn, zijn we ook heel hecht”, zegt Ellen. “Daarom hebben we zo een goed team en dat voelen de klanten ook.” Biestro H-eat maakt er ook een punt van om exclusieve cocktails aan te bieden als aperitief en om meerdere alcoholvrije dranken op de kaart te zetten. Opvallend is een nieuwe cocktail in Japanse stijl met gepelde pruimen waarin je zowel zoet, zout als bitter proeft.

www.h-eat.be