Afbeelding7 Foto sd

Reem (37) en Samer (42) brengen de Jordaanse keuken naar hartje Gent: “Zoet, maar soms ook pikant”

GENT - Op de hoek van de Gebroeders Vandeveldestraat en Onderbergen vind je sinds kort Ya Hala, een nieuw eetadresje van Reem Alkhatib (37) en haar man Samer Hamaydeh (42). Op de menukaart vind je falafel, manakish en andere snacks. “Dit kunnen openen, is een droom die in vervulling gaat.”

Ya Hala betekent in het Jordaans ‘jij bent altijd welkom’, een begroeting die in Jordanië wordt gebruikt om mensen bij je thuis te verwelkomen. Dat is de naam en vooral de filosofie van de nieuwe eetzaak van Reem Alkhatib en haar man Samer Hamaydeh op de hoek van de Gebroeders Vandeveldestraat en Onderbergen, waar nog maar vorig jaar het inmiddels verdwenen Etalé werd geopend, een zaak met handgemaakte interieurstukken.

 

Reem en Samer zijn twaalf jaar getrouwd. Samer woont al 25 jaar in Gent en Reem twaalf jaar. Samen hebben ze drie kinderen: Habib (8), Taym (6) en Adam (3). Samer werkt al jaar en dag bij Ivago en Reem had lange tijd haar eigen winkel met tweedehandskleding voor mannen en vrouwen in de Wondelgemstraat.