TSG PKP22

Safe & sound: knappe combinatie naast de campus

The Safe Group, het technologiebedrijf van Pieter Jouck en Ilja Theuwissen, heeft opnieuw een superdrukke festivalzomer achter de rug. Niet in het minst door het volledige servicepakket dat de groeiende onderneming zopas voor de buren van Pukkelpop mocht uitvoeren.

The Safe Group, gevestigd op de Corda Campus, is al vele jaren de technische huisleverancier van Pukkelpop. Ook andere festivals als Rock Werchter, Dour, Gentse Feesten of Tomorrowland schakelen de expertise in van het Hasseltse groeibedrijf. Pukkelpop spant traditioneel de kroon.

“Voor deze editie mochten we opnieuw ’the full package’ voorzien”, aldus CEO Ilja Theuwissen. “Zo begonnen we met de aanleg van een veilig en stabiel netwerk voor de medewerkers, die vanop de wei hun werkzaamheden moesten uitvoeren. Inclusief de telefonie. We zorgden tevens voor het wifi-netwerk waar zowel de professionele gebruikers als de duizenden bezoekers gebruik van konden maken.”

The Safe Group stond in voor de technische veiligheidsvoorzieningen. “Dat ging van een uitgebreid netwerk van beveiligingscamera’s, metaaldetectoren aan elke ingang, tot een tijdelijke controlekamer voor de hulpdiensten”, aldus nog Theuwissen. “In de controlekamers konden ook onze meters voor luchtkwaliteit in de tenten, en de decibel- en windmeters op en rond de podia, afgelezen worden. Allemaal extra controlepunten om de veiligheid te waarborgen.”

Tot slot moest The Safe Group de informatiestroom in goede banen leiden. “We hebben op Pukkelpop diverse lichtkranten neergezet, de digital signage verzorgd en de talrijke informatieschermen ook bediend. Op die manier konden de organisatie en de hulpdiensten makkelijk communiceren met het publiek.”

De installaties van de Corda-bewoner deden allemaal prima hun werk. “Een bijzonder geslaagde editie, wat ons betreft. Volgend jaar zijn we graag opnieuw van de partij”, besluit Ilja Theuwissen.