Setle teamfoto 01

Bank stapt in bij Limburgse start-up

Setle, een platform waarmee de renovatiekosten van woningen kunnen ingeschat worden, verwelkomt KBC Bank in de aandeelhoudersstructuur. De bank investeert initieel 1,5 miljoen euro, en verkleint daarmee de stap van de woningkopers naar een woonkrediet bij KBC.

In 2020 positioneerde het Belgische bedrijf Setle zich op de vastgoedmarkt als partner voor makelaars. Het online platform geeft een realistisch beeld van de (duurzame) renovatiekosten bovenop de aankoopprijs. Dat is interessant voor de 425 vastgoedmakelaars waar Setle vandaag mee samenwerkt. De simulaties van Setle zijn tot dusver goed voor een verbouwingswaarde van 175,5 miljoen.

Maar ook voor KBC is het platform interessant. Mensen die een woning gaan kopen en willen renoveren hebben meestal ook een banklening nodig. Door te investeren in het platform verkleint KBC de stap naar de potentiële klant, en wordt aan bestaande klanten de dienstverlening van een accurate simulatie aangeboden.

Thibaut Nivelles, CEO van Setle, is content met de nieuwe partner. “We zijn verheugd dat KBC mee zijn schouders wil zetten onder de verdere ontwikkeling van onze activiteiten.”