image006 Foto RR

Arnaud De Buysscher (26) onderneemt van Maldegem tot Hong Kong: “Heel wat bedrijven kampen met een vastgeroeste supply chain”

MALDEGEM – Hij werkte meer dan vier jaar in het metaalbedrijf van zijn ouders, en net nu de sector wordt geplaagd door prijsstijgingen en aanvoerproblemen grijpt hij zijn kans om een eigen sourcingbedrijf te lanceren. Het mag duidelijk zijn: Arnaud De Buysscher (26) smeedt het ijzer als het heet is.

Vanuit een nieuw magazijn in Maldegem wil Arnaud zijn onderneming, Sourcing Partners, verder uitbouwen. Sourcing Partners legt zich toe op de aankoop van metalen onderdelen voor bedrijven. Arnaud en zijn team kennen de markt als geen ander.

“Het gaat dan over op maat gemaakte onderdelen voor machinefabrikanten, onderdelen voor zonnepanelen, fietsenrekken, meubeltoebehoren en noem maar op”, vertelt hij. “Voor die onderdelen keken bedrijven in het verleden vooral naar Azië. Daar zijn de productiekosten laag, maar de transportkosten hoog. Veel van de productie is daarom verhuist naar Oost-Europa.”

Wereldwijd netwerk

“De metaalindustrie is heel breed, en elke leverancier heeft zijn eigen specialisatie. Wij gaan telkens op zoek naar de beste producent in Oost-Europa of Azië.”

“Veel bedrijven leggen enkel de focus op verkoop, terwijl alles steeds begint bij de aankoop.”

Arnaud De Buysscher

Arnaud studeerde anderhalf jaar in Hong Kong. Daar werd hij bevriend met iemand die ondertussen als aankoper werkt voor een autobedrijf in Shangai. “Samen met hem en een collega-ingenieur startte ik ons Aziatische kantoor op. De opvolging van de Oost-Europese producenten doe ik grotendeels zelf vanuit Litouwen. In juli hebben we ook een eerste overname gedaan in Nederland.”

“Je zou ervan versteld staan hoeveel bedrijven enkel de focus leggen op verkoop, terwijl alles steeds begint bij de aankoop. Heel wat bedrijven kampen met een vastgeroeste supply chain met weinig mogelijkheden om alternatieven te zoeken.”

“Wij kennen de markt goed en kunnen schaalvoordelen aanbieden, omdat we steeds in grote hoeveelheden aankopen. Op die manier drukken we transportkosten en verhogen we leveringszekerheid.”

www.sourcing-partners.eu