Merrets Ijshoeveke steekt in een volledig nieuw jasje

MEERHOUT - Het Merrets IJshoeveke steekt in een nieuw jasje. In de wintermaanden ging de oude zaak volledig tegen de vlakte, maar ondertussen ontvangen Johan Hus en zijn vrouw Renilde Cuypers de klanten in een splinternieuw gebouw. Ook dochter Liesbeth Hus maakte haar intrede en zij nam de menukaart flink onder handen.

In de zomermaanden zijn ijsjeszaken gegeerde stopplaatsen voor fietsers en wandelaars. Wie ter hoogte van Olmsebaan 273 halt houdt aan het Merrets IJshoevek,e kijkt zich de ogen uit, want de zaak onderging een echte gedaantewisseling.

“Mijn vrouw en ik startten in 2003 met de zaak en het pand voldeed echt niet meer aan alle vereisten”, vertelt zaakvoerder Johan Hus. “De zaak was eigenlijk gevestigd in een omgebouwd woongedeelte en die ruimte was te klein geworden. Bovendien was de veranda niet verwarmd.”

Nieuwbouw

Op 20 oktober reden we met de kraan tegen het oude pand aan en ging alles plat. Zeven maanden later was het vernieuwde Merrets IJshoeveke een feit, al moeten er nog enkele finishing touches gebeuren. “Natuurlijk zijn we fier op onze nieuwe zaak. Met de opgebouwde kennis van de voorbije jaren tekende ik zelf de plannen en mijn vrouw zorgde voor het interieur.”

Dochter

Niet alleen het pand van het Merrets IJshoeveke kreeg een make-over. Ook de menukaart steekt in een nieuw jasje en dat is het werk van Liesbeth Hus. “Ik heb vanaf mijn veertiende altijd in de zaak gewerkt als student”, vertelt de dochter van Johan en Renilde. “Nu sta ik mee in voor het runnen van de zaak en dat is de verwezenlijking van een droom. Ik heb meteen mijn stempel kunnen drukken op de nieuwe zaak door de verjonging van de menukaart en de dranken. Vroeger kwamen klanten hier meestal een ijsje afhalen, maar nu we over veel meer zitplaatsen beschikken, kan iedereen langer blijven hangen.”

Weidemelk

Het Merrets IJshoeveke geniet een goede reputatie en dat is niet toevallig volgens Johan Hus. “Het geheim van ons succes schuilt in de smaak. Ik bekommer mij om het landbouwgedeelte, namelijk onze zeventig melkkoeien die nog dagelijks op de weide staan. Dat is tegenwoordig uitzonderlijk en onze koeien geven daardoor weidemelk. Die is zachter van smaak en daarom zeer gegeerd voor de productie van ijs en kaas. Mijn vrouw verwerkt die weidemelk tot ijs. Al sinds 2003 draait zij hier het ijs, daar is nooit iemand anders aangekomen.”