kosmonaut

De Kosmonaut viert vijfde verjaardag met nieuwe cafébazen

HEIST-OP-DEN-BERG - Groot feest bij De Kosmonaut zaterdag. Het café in de stationsbuurt van Heist-op-den-Berg bestaat intussen vijf jaar en heeft voortaan nieuwe cafébazen. Vaste tappers Pedro Caeiro, Sam Van Woensel en Lukas De Ryck nemen het roer over van oprichters Fre De Greef en Stefanie Deckers.

Cocktails, tortilla’s, een tiki-bar en deejaysets vormden zaterdag het recept voor een geslaagd feest tot in de vroege uurtjes bij De Kosmonaut. “Ik denk dat het plezant is geweest voor al wie erbij was”, zegt kersvers medezaakvoerder Pedro met een knipoog. In de zomer van 2017 openden oprichters Fre en Stefanie het café in de Heistse stationsbuurt. Het pand fungeerde in lang vervlogen tijden nog als tramstation, maar werd grondig verbouwd voor de opening.

 

Een aantal deejays zorgde voor de juiste muziek. — © Kristof Van Rompaey

Toen het idee ter sprake kwam om het café over te laten, kwamen de drie vaste tappers in beeld. Alle drie hebben ze geen gebrek aan ervaring. Sam was eerder zaakvoerder van café De Koeistjeit in Beerzel (Putte), Lukas van De Oude Ketel Heist-centrum. Pedro deed dan weer ervaring op in La Trattoria, het restaurant van zijn ouders in de Bergstraat.

“Nadat Fre ons de vraag stelde om het café over te nemen, hebben we er nadien heel geregeld over samengezeten”, vertelt Pedro. “We kwamen er uiteindelijk uit, maakten onze taakverdeling op en vlogen erin. We waren sowieso al kameraden voor we hier samen aan begonnen. Alles is dus heel vlot gegaan.”

De Kosmonaut was in lang vervlogen tijden een tramstation. — © Kristof Van Rompaey

Concept behouden

Vaste klanten mogen gerust zijn: het nieuwe team plant geen ingrijpende veranderingen aan het concept van De Kosmonaut. “We staan sowieso allemaal achter de zaak zoals ze is”, zegt Pedro. “De overname moet je eigenlijk vooral bekijken als iets wat zich achter de schermen afspeelt. Voor de rest gaan we verder op hetzelfde elan.” Fre en Stefanie zouden nu gaan reizen. “Stefanie gaf aan dat ze nadien misschien in het café wilt blijven tappen. Dat zou top zijn, we hebben haar er zeker graag bij in onze Kosmonaut-crew.”

© Kristof Van Rompaey