Afbeelding5 Anna Schreurs en Leen Willems vonden dat er nog plaats was voor een wijncafé in Gent. Foto fvv

Starter van de week: in de tuin van Leen en Anna vind je nu een pop-up wijncafé

GENT - Goed nieuws voor Gentse wijnliefhebbers, want Leen Willems (30) en Anna Schreurs (26) openden vorige week vrijdag het pop-up wijncafé Rank. Achter de ontbijt- en brunchzaak Pain Perdu schuilt een ruime tuin, waarin zij hun pop-up een kans geven.

Leen en Anna werken allebei in Pain Perdu en leerden elkaar daar kennen. Er ontstond een hechte vriendschap, die nu uitmondt in een gezamenlijk project. Leen is sommelier in opleiding en volgend jaar studeert ze daarin af. “Ik ben veel bezig met wijn en heb mijn passie een beetje overgedragen op Anna. Zo is het idee gegroeid om daar samen iets mee te doen.”

De vriendinnen vonden het jammer dat de tuin van Pain Perdu na hun sluitingstijd om 17 uur niet meer gebruikt werd, en zagen in die locatie de ideale plaats om hun concept eens uit te testen. Tot en met 14 augustus openen ze elke vrijdag- en zondagavond hun wijncafé Rank. Het wijncafé vindt enkel buiten plaats, dus bij slecht weer gaat het niet open.

 

Foto fvv

Geen bier

“Tijdens de pop-up verkopen we geen bier, enkel wijn en alcoholvrije alternatieven”, vertelt het duo. Op de kaart staan Europese wijnen. “We hebben van elke wijnstijl wel iets, ook bio- en natuurwijnen. In totaal verkopen we elf soorten wijn.” Alle wijnen op de kaart hebben ze zelf geproefd, en de selectie maakten ze tijdens wijnproeverijen die ze voor vrienden organiseerden.

Leen en Anna willen een toegankelijk wijncafé zijn, waar geen drempel is om binnen te stappen. “Daarom bieden we kwalitatieve wijnen aan aan democratische prijzen. Voor vijf euro vind je hier al een goed glas wijn.” Hun decoratie hebben ze in kringloopwinkels gehaald en de kaart heeft Anna handgeschreven.

 

Foto fvv

Passie voor horeca

Leen studeerde bedrijfskunde en Anna heeft een master in de klinische orthopedagogie, maar in beide gevallen was hun passie voor de horeca sterker dan hun diploma. “De rode draad is vooral dat ik graag bezig ben met mensen”, zegt Anna. Leen wil zich graag nog verder specialiseren in wijn.