Nieuwe orchideesoort van Puro Fairtrade koffie krijgt naam van koffieservicedochter MAAS

TURNHOUT - een nieuwe orchidee die is ontdekt in het regenwoudreservaat in Ecuador, heet voortaan MA(a)Sdevalia purocafeana. Dank zij de inspanningen van Puro koffie en van MAAS, een dochterbedrijf van Miko, wordt deze orchidee voor eeuwig beschermd.

Puro is het fairtrade koffiemerk van Miko. De koffie wordt gemaakt met respect voor mens en milieu en per verkochte kilo koffie wordt een bedrag geïnvesteerd in programma’s van het World Land Trust om het regenwoud te beschermen.

Puro heeft al bijgedragen aan de bescherming van zeventien reservaten in diverse Zuid-Amerikaanse landen. Door het herstellen van het ecosysteem worden geregeld nieuwe planten- en diersoorten ontdekt. Eerder werden al een nieuwe boom-, orchidee- en kikkersoort ontdekt en vernoemd naar Puro.

MAAS is de Nederlandse dochter van Miko en marktleider op het gebied van verkoop van koffie, thee, frisdranken en snacks op het werk. Het bedrijf neemt belangrijke initiatieven om de ecologische footprint te verkleinen. die inspanningen worden nu beloond met de nieuwe orchideesoort, die voortaan de naam van het bedrijf draagt.