Oper_IMG_5419_2_1024x594_0 Foto Oper

Antwerps fintechbedrijf Oper haalt 11 miljoen euro op

ANTWERPEN - Softwarebedrijf Oper, dat het afsluiten van hypotheken vlotter wil maken, haalt 11 miljoen euro op. Dat schrijft de krant De Tijd dinsdag. Oper heeft 45 werknemers en bedient in totaal 13 klanten. Dat aantal wil het bedrijf het komende jaar verdubbelen.

Wie vandaag een lening aangaat, mag zich verwachten aan veel telefoontjes met de bank en een papierwinkel aan formulieren. Veel hangt af van het overhandigen van documenten als loonbrieven en bankafschriften.

Omslachtig, vindt het Antwerpse fintechbedrijf Oper, dat software ontwikkelt om de nodige gegevens rechtstreeks te verzamelen en te verwerken binnen de hypotheekcontext om het goedkeuringsproces te verkorten.

Internationale groei

Sinds zijn ontstaan in 2018 heeft Oper al voor ongeveer 1 miljard euro aan hypothecaire leningen afgesloten. Met een verse kapitaalronde onder bestaande aandeelhouders (onder meer Techstars, Pitchdrive en Verve Ventures) haalt het bedrijf 11 miljoen euro op.

“Met de fondsen kunnen we onze investeringen in onderzoek en ontwikkeling verhogen, meer inzetten op aanwervingen en ons op internationale groei richten”, zegt Wouter Lachat, een van de oprichters en productdirecteur bij Oper.