fresh tray

Beginner bestelt peukenvanger bij de buren

Fresh Tray is een start-up die zuilen heeft ontwikkeld om in rokerszones de peuken op te vangen en ze nadien te recycleren. Het jonge bedrijf uit Heusden-Zolder is nu van leverancier veranderd en bestelt de RVS-palen voortaan bij CGers, ook in Heusden-Zolder. "Qua duurzaamheid maakt de samenwerking tussen de twee lokale bedrijven een wezenlijk verschil", zegt Maarten Claes van Fresh Tray.

Fresh Tray is bekommerd om het milieu. Hun product is een revolutionaire zuil die bij bedrijven en op drukke plaatsen wordt neergezet als asbak. De peuken komen in de zuil terecht en starten daar aan een gesloten recyclagecyclus. “Op die manier komen de giftige sigarettenpeuken niet meer in ons milieu terecht”, zegt Maarten Claes. Duurzaam dus, maar het kan nog beter…

Fresh Tray produceerde deze zuilen tot dusver in het buitenland, waar door het transport van meer dan 2.000 km, wel een stevige ecologische voetdruk aan verbonden was. Het moest en zou lokaler kunnen gemaakt worden, aldus Claes, en dus stapte hij binnen bij de buren van CGers. Deze specialist in design, engineering en manufacturing (waaronder RVS) kwam meteen met een oplossing voor het ontwerp en design van de Fresh Tray-peukenzuilen. De eerste lokaal geproduceerde zuilen rollen van de band op 15 juli.

De twee bedrijven hopen op een vlotte, langdurige samenwerking. “Zeker nu er heel wat grote projecten in de pijplijn zitten en we weldra een groot aantal peukenzuilen in productie moeten laten gaan”, besluit de zaakvoerder van Fresh Tray.