jci leuven – champagneproject fighters against cancer Foto: JCI Leuven

JCI Leuven haalt 5.000 euro op voor vzw Fighters Against Cancer

LEUVEN - JCI Leuven, een vereniging van jonge ondernemende mensen schenkt 5.000 euro aan de Sint-Truidense vzw Fighters Against Cancer. De vzw zamelt dit jaar geld in voor de bouw van een huisdierenpaviljoen van het Sint-Trudo ziekenhuis. JCI Leuven sprak tijdens de eindejaarsperiode zijn netwerk aan en verkocht 125 kratten champagne bij lokale JCI-afdelingen en contacten over heel Vlaanderen.

“Na een geslaagde eerste en tweede editie editie van ons sociaal project, waarbij JCI Leuven enerzijds vzw Kishor Nagar financieel ondersteunde en vorig jaar Honk vzw hielp, kozen we dit werkingsjaar om Fighters Against Cancer (FAC) een hart onder de riem te steken”, vertelt projectvoorzitter Jozef Nijns.

Fighters Against Cancer koos voor een project dat werd opgezet door het onco- en palliatief team van het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden. De vzw die in 2016 werd opgericht door bezieler Bert Vanmechelen, kiest elk jaar een project waarvoor zij op verschillende manieren (sponsoring, verkoop van merchandise, het organiseren van events…) geld inzamelen voor een goed doel.

“Net omdat één van onze eigen leden getroffen was door kanker, lag dit project ons zo nauw aan het hart”, getuigt Jozef Nijns. In een buitenpaviljoen bij het ziekenhuis zullen de huisdieren van langdurig en chronisch zieken hun baasjes kunnen komen bezoeken. Dit bevordert het welzijn van zowel de patiënten als de dieren. De oplevering van het paviljoen is voorzien voor najaar 2022. Bovendien past dit project perfect binnen de waarden van JCI, waarin we sterk inzetten op het creëren van maatschappelijke impact en om jonge mensen groeikansen aan te bieden”, klinkt het nog.

“Band mens-dier is ontzettend belangrijk“

Sint-Trudo psychologe Nele Kerkhofs is een van de bezielers van het project en kent de behoefte van veel patiënten om hun huisdier te kunnen zien. “Oncologische patiënten maken een zware tijd door. Verschillende patiënten vertelden dat het hun grote wens is om hun huisdier te kunnen zien tijdens hun verblijf in het ziekenhuis, omdat ze daar grote troost uit kunnen halen”, legt Kerkhofs uit. “Anderzijds zijn mensen ook bezorgd over hun huisdier dat hen mist.”

Plezier en vriendschap

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen van 18 tot 40 jaar. Hun leden werken samen aan business projecten, vormingen, gemeenschapsprojecten en internationale congressen. Hierbij komen plezier en vriendschap steeds voorop te staan.

Wereldwijd zijn er meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. In Vlaanderen is JCI actief in 32 lokale afdelingen verspreid over de vijf provincies en Brussel. JCI Leuven zelf kent vandaag zo’n 25 leden.

Meer info op JCI Vlaanderen.