Afbeelding8 Joren De Maesschalck van De Maesschalck dranken. Foto pvs

We mogen weer feesten, maar drankenleveranciers kunnen vraag niet bijhouden

TEMSE - Trouwerijen, communiefeesten, festivals, door corona was het twee jaar lang een zeldzaamheid. Nu alle remmen weer los mogen, kunnen leveranciers van feestmaterialen en drankencentrales de vraag amper bijhouden.

“Mensen willen weer buitenkomen, ze willen weer feesten en dat voelen we. De summer vibes zijn er”, vertelt Joren De Maesschalck (29) van De Maesschalck dranken. Joren nam begin 2021 Honoré’s dranken over. Een klinkende naam in de streek als het gaat over verhuur van horecamateriaal en verkoop van dranken. “We waren al lang aan het denken om onze logistieke activiteiten uit te breiden. Honoré wilde de activiteiten stopzetten en dit was de uitgelezen kans om op deze markt te springen. We hebben alles van hem overgenomen.”

In het begin liep niet alles van een leien dakje omdat corona in 2021 nog roet in het eten strooide, geeft Joren toe. “Het mes sneed langs twee kanten, we kregen ons materiaal niet verhuurd en onze stock werd slecht”, vertelt Joren.

2022 ziet er dan weer pakken beter uit. “We zijn nog maar net begonnen en we zijn volop bezig met de opstart van onze webshop maar onze agenda is volledig volgeboekt enkel via mond aan mond reclame. Ik wil afstappen van de standaard drankencentrale. Alle aankopen zullen in de toekomst via onze webshop en we leveren aan huis”, vertelt de zaakvoerder “We zijn oorspronkelijk een transportfirma dus onze logistieke kant staat al op punt. Vroeger leverden we enkel een service, nu nemen we er een product bij.”

Dranken én installaties

En met succes, de aanvragen voor dranken met bijhorende installatie zijn niet bij te houden. “We leveren heel veel voor verjaardagsfeesten en uitgestelde trouwfeesten”, zegt Joren. “Je hoort veel dat het momenteel crisis is, maar daar voelen we niet veel van. Mensen willen buitenkomen en de particulier wil geld uitgeven. De summer vibes zijn er, hopelijk zet de trend zich door in de winter”, lacht Joren.

 

Nicolas Bolsens (35) en Romy Vercauteren (30) van drankenhandel Hinderdael kunnen de aanvragen niet meer volgen. Foto pvs

We horen eenzelfde verhaal bij Nicolas Bolsens (35) en Romy Vercauteren (30). Het jonge koppel waagde in april 2021 de stap in de drankenwereld met de overname van Dranken Hinderdael in Temse. “Voor de overname waren we wel al bezig met de verkoop van wijnen en het organiseren van kleinschalige etentjes en wijnproeverijen”, vertelt Romy. “We deden dit toen in bijberoep, maar toen Hinderdael over te nemen stond hebben we niet getwijfeld.”

Thuisfeestjes

Zij merken ook meer en meer een tendens naar thuisfeestjes. “Mensen huren een vatje en houden hun feestjes thuis. We zien ook meer en meer dat mensen hun trouwfeest ook thuis organiseren”, vertelt Nicolas. “Veel feestzalen zijn volzet doordat sommige feesten meer dan 2 jaar zijn uitgesteld waardoor mensen genoodzaakt om thuis de festiviteiten te plannen, en dat voelen we. Als ik 20 frigo’s meer had gehad waren ze ook verhuurd.”

Het koppel stapt zelf dit weekend in het huwelijksbootje en hebben zelf elders hun feestmateriaal moeten huren. “Alles is verhuurd voor de komende weken, ik moet jammer genoeg zelfs aanvragen weigeren”, klinkt het bij Nicolas. “We zien ook dat er in de regio meer en meer drankenhandels verdwijnen en degenen die er nog zijn vinden verhuur van materiaal te veel rompslomp. Het is veel geregel en poetswerk, maar wij blijven het doen. We zien het als een service naar onze klanten.”