recvr

Debiteurenbeheerders Recovr en Cipal Schaubroeck slaan handen in elkaar

GEEL, SINT-GILLIS - Cipal Schaubroeck uit Geel, huisleverancier van software en diensten bij vele Vlaamse steden en gemeenten, en de innovatieve fintech scale-up Recovr uit Sint-Gillis kondigen een verregaande samenwerking aan. Hun doel is om het debiteurenbeheer bij lokale besturen, en overheden in het algemeen, naar een hoger niveau te tillen. Het innovatieve karakter van Recovr op het vlak van debiteurenbeheer wordt daarbij gecombineerd met de robuuste financiële suite van Cipal Schaubroeck. Dit zal overheden helpen om met een minimum aan inspanningen, op gebruiksvriendelijke en geautomatiseerde wijze, hun ontvangsten te innen.

De kracht van een ecosysteem
“Bij Cipal Schaubroeck bouwen we samen met onder meer steden en gemeenten aan overheden van de toekomst”, vertelt Luc Jacobs, Manager Beleid & Financiën. “We zetten daarbij onze eigen experten in, maar kiezen er ook voor om partnerships aan te gaan, daar waar een andere partij een meerwaarde kan brengen voor de publieke sector. Zo bouwen we een ecosysteem uit van partners die innovatieve oplossingen aanreiken, ook op het domein van financiën.”

“Terwijl we vanuit Cipal Schaubroeck al meer dan 2 op 3 Vlaamse lokale besturen helpen met het opmaken en opvolgen van hun beleid en het inkohieren van hun belastingen, stelden we vast dat er een acute behoefte is aan een zeer eenvoudig systeem voor opvolging van debiteuren, oftewel, een zeer eenvoudig systeem dat er voor zorgt dat de diverse vorderingen vlekkeloos geïnd worden”, vervolgt Jacobs.

“Onze missie is er voor zorgen dat bedrijfsleiders en financiële verantwoordelijken van KMO’s zich geen zorgen hoeven te maken over onbetaalde facturen”, getuigt Alessandro Drappa, Co-founder bij Recovr. “We helpen hen om hun cashflow te verbeteren zodat ze zich kunnen concentreren op wat voor hen het belangrijkst is. Kortom: we optimaliseren cash management.”

“Ook de publieke sector ziet zich geconfronteerd met die uitdaging natuurlijk, maar onze expertise in die sector is beperkt”, vervolgt Drappa. “Cipal Schaubroeck vormt op basis van de meer dan 40 jaar ervaring die ze op het publieke domein hebben voor Recovr dan ook de ideale partner om onder meer steden en gemeenten te helpen met hun debiteurenbeheer. We zullen daarvoor het chassis van Recovr gebruiken, en de expertise van Cipal Schaubroeck inzetten voor het tunen ervan op de behoeften van de publieke sector.”