bmw

BMW & Mini Patrick Smets viert 25ste verjaardag met klassiekers uit gamma

KONINGSHOOIKT - Dit weekend viert BMW & Mini Patrick Smets uit Koningshooikt (Lier) zijn 25ste verjaardag. Dat doen ze onder andere met een iconische line-up uit de rijke sportieve geschiedenis van deze merken in de showroom. Autoliefhebbers vinden er van een M1 over een E92 M3 tot een Classic Mini of een R56 JCW.

In 1997 besloot Patrick Smets BMW garage Van Noten op de Aarschotsesteenweg in Lier over te nemen, te moderniseren en de 21ste eeuw in te leiden. Nu, 25 jaar later, staat BMW & MINI Patrick Smets naar eigen zeggen synoniem voor de beste service en de meest persoonlijke aanpak. Ondertussen is de opvolging verzekerd met zoon Laurent Smets, die als Operationeel Directeur mee aan het roer is gaan staan “Het vizier van ons familiebedrijf staat meer dan ooit op de toekomst gericht”, zegt zaakvoerder Patrick Smets.

Ook het merk BMW viert dit jaar een verjaardag. 50 jaar geleden zag de BMW M reeks het levenslicht. De bedoeling was om het raceprogramma verder te ontwikkelen. In 1979 bracht BMW M haar eerste sportwagen voor de openbare weg uit, de legendarische M1. Sindsdien hebben illustere iconen als de E30 M3, de E39 M5 of de E46 M3 CSL de voetafdruk van BMW M in de automobiele geschiedenis enkel maar vergroot. De meeste van die modellen zijn dit weekend te bezichtigen in de showroom van BMW & Mini Patrick Smets. Ook de 20-jarige samenwerking tussen MINI en John Cooper Works wordt gevierd met een line up van enkele klassieke Mini’s.

Bezoekers kunnen zelf hun rijvaardigheden uittesten in een echte BMW M of Mini John Cooper Works. Daarnaast zijn er hapjes en drankjes en kan je leuke prijzen winnen.

www.smets.bmw.be.