Afbeelding9

Brepols Publishers viert 10 jaar activiteiten in Griekenland en opent nieuw kantoor

TURNHOUT - Gisteren werden de nieuwe kantoren van Brepols in Thessaloniki plechtig in gebruik genomen. De Turnhoutse uitgeverij is dit jaar precies tien jaar actief in Griekenland.

Brepols Publishers is gespecialiseerd in het uitgeven van universitaire werken binnen de humane wetenschappen, zoals geschiedenis, archeologie, klassieke talen en kunstgeschiedenis. Het ontwikkelt ook zelf onderzoeksdatabanken in deze domeinen.

E-books

Op tien jaar tijd groeide het Griekse bureau, goed voor 25 medewerkers, uit tot een belangrijke pijler voor de uitgeverij. Het team controleert en corrigeert er de manuscripten van auteurs, die vervolgens worden omgezet tot drukbestanden en e-books. Het IT-team, dat nauw samenwerkt met de collega’s in Turnhout, levert zelf hiervoor de nodige software aan.

De opening van het nieuwe kantoor, vlakbij de luchthaven, gebeurde in aanwezigheid van een uitgebreide delegatie. Belgische medewerkers, de leden van de raad van bestuur, de Belgische consul en een aantal genodigden tekenden present.