Tailor Steel

Nederlandse groep Tailor Steel bouwt state-of-the art staalfabriek in Hooglede

HOOGLEDE - Het Nederlandse Tailor Steel wil haar activiteiten in Europa verder uitbreiden en laat daarvoor zijn oogje vallen op West-Vlaanderen, meer bepaald op Hooglede (nabij Roeselare). Met de mega investering zijn ook 250 nieuwe jobs gemoeid. Het betreft de bouw van een eerste productiefaciliteit in België, en de vijfde in totaal. 

Het hoog aangeschreven Nederlandse bedrijf maakt metalen platen en buizen voor andere bedrijven. Tailor Steel ziet twee goede redenen om naar West-Vlaanderen af te zakken. Eén: de goede werkmentaliteit in West-Vlaanderen. Twee: in West-Vlaanderen zitten veel bedrijven die machines maken en landbouwbedrijven, potentiële klanten dus en die kunnen dan ook snel beleverd worden.

De fabriek zou kunnen opstarten na de zomer van 2023. Daarvoor heeft het bedrijf nog zo’n 250 werknemers nodig. Die zullen uit de streek rond Hooglede komen. De nieuwe productiefaciliteit zal initieel een capaciteit van vier lasersnijmachines, drie buislasers en vier kantbanken hebben. De fabriek beslaat 17.000 m2 op een terrein van ruim 30.000 m2 . Gefaseerd zal het machinepark in Hooglede groeien naar twaalf lasersnijmachines, tien buislasers en twaalf kantbanken. De bouw start naar verwachting in de tweede helft van 2022 en is in het najaar van 2023 volledig in gebruik.

Lokale ambities

“Deze stap draagt bij aan onze groeiambitie en versterkt ons merk en onze positie in de markt”, laat Tailor Steel weten. “Hierdoor verstevigen we onze lokale aanwezigheid en komt ons doel om klanten binnen een straal van 200 kilometer te bedienen steeds dichterbij. Dankzij de opening van deze nieuwe locatie kunnen wij onze klanten in België en Noord-Frankrijk nog meer gemak bieden en onze producten van hoge kwaliteit nog sneller leveren.”