BL Unizo graffiti

Stunt: Lodewyckx schildert save the date

Ja, het gaat er niet meer af... De muur van het Unizo-gebouw in Hasselt is getekend met een grote graffiti-tekening. Het blijkt een stunt van formaat om het Feest van de Ondernemer op 7 oktober -letterlijk- in de verf te zetten...

Zoals algemeen geweten verhuist Unizo (en Liantis) over afzienbare tijd naar een nagelnieuw complex naast het Mediahuis aan de Herkenrodesingel in Hasselt. Het oude gebouw gaat onherroepelijk tegen de vlakte. En dus mag er al eens gek gedaan worden, aldus gedelegeerd bestuurder Bart Lodewyckx. Hij huurde een gekend artiest in (Hasselaar Jan Rosius, aka‘Deejoohcee’) om de gevel te bekladden met een levensgroot graffiti-kunstwerk. Boodschap: kom allemaal naar het Feest van de Ondernemer, dat dit jaar zal plaatsvinden op 7 oktober in Hangar 58 in Bokrijk.

“Traditiegetrouw organiseert Unizo Limburg elk najaar het Feest van de Ondernemer”, legt Lodewyckx uit. “Na 2 uitgestelde edities door corona pakken we uit met een originele save the date in graffiti, een speelse knipoog die meteen het thema van dit jaar verklapt: We gaan voor een feest met een hoog festivalgehalte op vrijdag 7 oktober!”

Ingrid Nenczl, marketing- en communicatiemanager, vult aan:” Voor de editie van dit jaar trekken we resoluut de kaart van een feest in een losse, uitbundige festivalsfeer. Met lekkere frietjes, goed getapte pintjes en verfrissende dorstlessers. In onze dansglobe zal er een stevig feestje gebouwd worden, wie het graag wat rustiger houdt, kan chillen en netwerken. En zoals op een echt festival voorzien we ook heel wat leuke randanimatie. Of men nu een netwerktijger, feestbeest, tooghanger, stille genieter of een combinatie van alle voorgaande is: er is voor iedereen wat wils op het Feest van de Ondernemer.”

Het Hasseltse productiehuis Viewz (Jeroen Gerets en Levi Heymans) maakte een knap filmpje over de stunt. Dat zie je hieronder!