DAFT 22

Stijn Verdonckt en Tine Blondeel vieren de vijfde verjaardag van hun unieke muziekstudio en toeristen- en seminariehotel in de diepe Ardennen

MALMEDY - Diep verscholen in de Ardense bossen begonnen de jonge West-Vlamingen Stijn Verdonckt en Tine Blondeel in 2017 aan hun grote ondernemersavontuur. Ze bouwden er op een unieke plaats een state-of-the art muziekstudio (Daft Studio's) en koppelden daar nog een hotel en een seminarieruimte voor bedrijven aan vast. Volgende week organiseren ze een groot en uniek muzikaal event om de vijfde verjaardag van hun opgroeiende baby's te vieren. West-Vlaams entrepreneurship dat ook wortel schiet in de buurt van Malmédy.       

In Malmédy rees 5 jaar geleden een groot creatief complex op van meer dan 1.600 vierkante meter, bestaande uit Daft Studios (één van Europa’s grootste residentiële muziekstudios) en het aanpalende Daft Hotel. Hip en hedendaags design, verscholen in de Ardense bossen, waar tal van (inter)nationale artiesten, bedrijven en toeristen inmiddels al de weg naar te vonden voor een in alle opzichten unieke  ervaring in een heerlijk stukje natuur. De enen kwamen om muziek te maken, de anderen om te genieten of te brainstormen of aan teambuilding te doen.

Zeg het met muziek

Om de vijfde verjaardag te vieren van hun Ardeens geesteskind organiseren ze nu een heus feestweekend (24 tot 26 juni). Met een eerder unieke formule: wie een weekend boekt in het hotel, mag er straks gratis een reeks concerten bijwonen in één van de grootste muziekstudios van Europa. En uiteraard mag ook een bezoek aan de bijhorende muziekstudio’s niet ontbreken. De plaats waar onder meer artiesten als De Mens, Lous and the Yakuza, Zwangere Guy, Bazart, Intergalactic Lovers, Loïc Nottet of Lady Linn hun nieuwe songs kwamen creëren of opnemen.

Geen gedoe

“It’s magic, want toeristen en artiesten kunnen er elkaar ontmoeten in een ongedwongen kampvuursfeer”, zegt het koppel. “Wie zegt dat je niets meer voor niets krijgt de dag van vandaag? Daft gaat graag in tegen het gevoel dat alles alleen maar duurder wordt en zet graag de muziek – die de kern vormt van onze activiteiten – centraal in heel het belevingsweekend. Een weekend zonder chichi, midden in de natuur en toch hip en hedendaags. Met iets lekkers om te drinken, een gezellig BBQ, wat water om te ploeteren… en natuurlijk een stevige portie live muziek. De concerten zijn eveneens toegankelijk voor lokaal publiek of toeristen die in de buurt verblijven: via de online webshops zijn tickets mét en zonder verblijf boekbaar.”

De West-Vlaamse organisatoren willen geen gedoe met het verblijf. Er is keuze tussen een hotel of een glamping-formule in de tuin (luxueuze camping). Voor elk wat wils. Dat geldt ook voor het muzikaal aanbod. Daft koos voor een 100% Belgische en eclectische line-up.

info: www.daftsessions.be