Boektopia sfeerfoto

Kortrijkse boekenbeurs heet Antwerpse boekenbeurs welkom in Kortrijk

KORTRIJK - De 'nieuwe' Antwerpse boekenbeurs, die vorig jaar voor het eerst na de coronabreak opnieuw werd georganiseerd,  gooit de handdoek. Oorzaak: te veel gehakketak tussen de uitgevers. De Kortrijkse boekenbeurs Boektopia laat alle ruziënde partijen weten dat ze welkom zijn in Kortrijk. Boektopia vindt plaats van 29 oktober tot 6 november van dit jaar.    

Tegenhanger Boektopia in Kortrijk was ook aan zijn eerste editie en dat was een relatief succes. Zij het dat enkel de grote of klassieke uitgeverijen welkom waren, en er dus geen plaats was voor onafhankelijke schrijvers. Dat zorgde voor nogal wat kritiek op de nieuwe boekenbeurs. Boektopia laat in elk geval weten dat ze een vervolg wil breien aan de editie van vorig jaar. “Wij gaan van drie naar negen dagen tijdens de herfstvakantie en verwelkomen ook een pak meer uitgevers”, zegt woordvoerder Jo Dupré.

Vraagtekens

Of Boektopia extra uitgevers moet verwachten vanwege de afgelasting in Antwerpen, blijft voorlopig afwachten. “Er zijn enkele uitgevers die zich enkel willen binden aan Antwerpen”, zegt Dupré nog in de media. “Of zij nu toch naar Kortrijk komen, valt moeilijk te voorspellen. Wij reiken alvast de hand naar alle uitgevers, boekhandels en mediapartners die alsnog naar Kortrijk willen komen.”