desimpel christophe

Christophe Desimpel vervangt één CEO door 2 CEO’s bij zorggroep Aldea

KORTRIJK - Na drie jaar onder leiding van Anneleen Desmyter, nemen Dominique Roodhooft (zie foto) en Pieter Bollaerts de fakkel over als CEO van Aldea Group. Desmyter gaat een nieuwe uitdaging aan als CEO van een bedrijf rond verduurzaming in residentieel vastgoed.  Om de groeistrategie en verdere uitbouw van de portefeuille van Aldea te verwezenlijken, heeft de raad van bestuur gekozen voor twee CEO’s. Dominique en Pieter zorgen voor een gezonde mix van ervaring in vastgoed en de zorgsector. De zorggroep Aldea is het geesteskind van de West-Vlaamse ondernemer Christophe Desimpel. 

 

Aldea Group is gespecialiseerd in het bouwen en uitbaten van zorgvastgoed voor een nieuwe generatie van ouderen. Met 729 woonzorgbedden, 308 erkende assistentiewoningen en een gezondheidshotel met 115 kamers in Brugge, heeft Aldea zich in minder dan één decennium ontwikkeld tot één van de belangrijkste niet-beursgenoteerde spelers op de markt van zorgvastgoed. De vastgoedportefeuille telt in totaal twaalf residenties in Vlaanderen en zes in Wallonië. Daarnaast heeft Aldea nog een reeks nieuwbouwprojecten klaar staan, goed voor een totale waarde van 175 miljoen euro.

Tegen 2025 beoogt Christophe Desimpel een vastgoedportefeuille van 300 miljoen euro. Dochtervennootschap Curavi staat in voor de uitbating van acht zorgresidenties uit de portefeuille. Als organisatie telt Aldea ondertussen al 300 gemotiveerde medewerkers.
De missie waar Aldea in de toekomstplannen op inzet, is het welzijn van bewoners van woonzorgcentra in ons land te verhogen. Dat moet gebeuren door gericht in te zetten op kwalitatief zorgvastgoed, zowel met een aantal vooruitstrevende nieuwbouwprojecten alsook via gerichte  overnames.

CEO’s met bewezen referenties

Dominique Roodhooft heeft als senior healthcare consultant veel ervaring in de gezondheidssector. Ze is bijna 20 jaar actief lid van enkele boards van gezondheidsorganisaties. Pieter Bollaerts genoot naast zijn master in economie opleidingen in healthcare real estate aan de KU Leuven. Hij was voordien actief als ondernemer in leisure- en healthcare real estate. Meest recent was hij bij Buysse & Partners actief als senior investment manager, waar hij als lid van de raad van bestuur en het investeringscomité verantwoordelijk was voor een commercieel vastgoedfonds.

Oud is niet out

Christophe Desimpel heeft met zijn zorggroep een duidelijke missie, en dat van bij de opstart. “We willen het doembeeld bijstellen dat als je naar een woonzorgcentrum verhuist, je oud en ‘out’ bent”, aldus Christophe Desimpel. “Hoe beogen we dat? Door kinderen en kleinkinderen goesting te doen krijgen om hun ouders en grootouders vaak te bezoeken. Daarom zetten we in op een aantal zogenaamde ‘geïntegreerde’ bouwprojecten, waarbij het duidelijk om meer dan bakstenen alleen draait. Het maatschappelijke aspect speelt een cruciale rol.”

Een mooi voorbeeld van de maatschappelijke meerwaarde waar Aldea voor staat, is het nieuwbouwproject Beaux-Arts in Gent. Het project dat in de loop van deze maand opent, combineert op geïntegreerde wijze diverse functies op de site. Zo is er bijvoorbeeld een restaurant gericht op het grote publiek en niet enkel voor de bewoners.