Andrea en Bart nemen in juli frituur Boemerang over

RIJKEVORSEL - Naast de ingang van frituur Boemerang in de Bochtenstraat in Rijkevorsel staat een bord dat het statige pand verkocht is. Uitbaters Koen Pellegroms en Vicky De Grave bakken eind deze maand de laatste frieten. Vanaf 15 juli staan Andrea Van der Linden en Bart van Gestel aan de ketels.

koen en Vicky namen bijna zes jaar geleden de frituur over, die toen nog aan de overkant in de Bochtenstraat gevestigd was. In de zomer van 2018 verhuisden ze de zaak naar het herenhuis waar voordien restaurant Waterschoot was. Omdat ze binnenkort stoppen, stond de frituur te koop. “Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging”, vertelt Andrea Van der Linden (43). “Ik zag dat frituur Boemerang een overnemer zocht en dat leek wel iets voor mij. Na de verkoop zijn we al enkele keren komen helpen om de knepen van het vak te leren.”

Naast andere bedrijven

Voor Bart van Gestel (38) is het bijna thuiskomen. “Mijn ouders woonden vroeger aan de overkant van de straat. Ik ben ondernemingsgezind en zag het wel zitten om samen met Andrea de frituur te doen. Mijn firma’s BD Airco en Bart Van Gestel Sanitaire Verwarming blijven voor alle duidelijkheid bestaan. De planning gaat wellicht wat aangepast worden, maar de klanten gaan er niet onder lijden.”

Boemburger

Ook voor de klanten van de frituur gaat er niet veel veranderen. “Bij een goed draaiende zaak kan je best zo veel mogelijk hetzelfde laten”, legt Andrea uit. “De zelfgemaakte bereidingen, zoals onder andere stoofvlees en vidé, blijven dus op de kaart staan. Ook de boemburger en de boemsaus kunnen bij ons besteld worden. Na de verkoop kwamen er veel vragen van de klanten over de toekomst van de frituur, maar we kunnen dus iedereen geruststellen.”

“Koen en Vicky doen de frituur de laatste keer open op 26 juni, wij starten op 15 juli. We hebben veel spullen om te verhuizen, dus die tijd gaat goed van pas komen.”