Logistics Capital Partners_Bilzen-project

Mega logistiek centrum verrijst in Bilzen

Vastgoedontwikkelaar Logistics Capital Partners heeft zopas de eerste kolom rechtgezet van een gloednieuw magazijn van 40.000 m² op Industriezone Genk-Zuid in Bilzen. Het project, dat eind dit jaar klaar is, kan in zijn geheel of in 2 delen worden gehuurd.

Het nieuwe complex ligt op een site van 7,3 ha. De twee gelijke units van elk 20.000 m² hebben een hoogte van 12m40 en bevatten samen 44 dokken. Elke unit heeft zijn eigen kantoren, sociale ruimten en een mezzanine. Het terrein zal 118 parkeerplaatsen voor wagens en 10 voor trucks tellen, en meerdere fietsenstallingen en open groene ruimtes. Het project kan in zijn volledigheid gehuurd worden of als aparte units met eigen kantoren en toegangen.

“De start van de constructie is een positief signaal in tijden van schaarse beschikbaarheden en weinig nieuwe speculatieve ontwikkelingen in logistiek vastgoed”, zegt Kristof Verstraeten, de Belgische vennoot in Logistics Capital Partners. “Het project ligt vlakbij het Albertkanaal en beantwoordt aan de grote vraag naar hoogwaardige en duurzame logistieke ruimte op strategische locaties in Europa. Eind 2022 is het project klaar voor ingebruikname.” Het project is geschikt voor trimodaal vervoer en wordt gebouwd volgens de strengste duurzaamheidsnormen.

De investeerders zijn er zeker van dat de huurders zich snel zullen melden. De online handel heeft extra logistieke ruimte nodig, en door de materialenschaarste worden er meer goederen en grondstoffen in stock genomen. “Vandaar dat wij proactief het risico nemen om op toplocaties vastgoed te ontwikkelen zonder dat er op voorhand klanten voor zijn”, aldus nog Verstraeten. “Het aanbod in Vlaanderen was trouwens nog nooit zo laag. Minder dan 1% van de logistieke ruimte staat vandaag leeg, waardoor de interesse zeer groot zal zijn.”