Corsendonk Hotel Groep rondt renovatieproject Hooge Heyde af

KASTERLEE - Corsendonk Hotel Groep heeft na vier jaar de renovatie van hotel Hooge Heyde in Lichtaart, voorheen bekend als hotel De Residentie, voltooid. Aan het wellnessgedeelte is erg veel aandacht besteed.

Nadat in een eerste fase 23 hotelkamers, de receptie, restaurant en keuken waren vernieuwd, zijn nu ook de vergaderzalen en vijftien resterende hotelkamers opgeknapt.

‘Na deze totaalrenovatie beschikt het hotel Corsendonk Hooge Heyde over 38 hotelkamers, vier meetingrooms, twee feestzalen, een restaurant en een welness, gelegen in het groen”, zegt operational manager Jan-Felix Nédée.

Jan-Felix Nédée in de grondig vernieuwde wellnessafdeling.

Dat is niets te vroeg, want na een moeilijke coronatijd trekken zowel het zakentoerisme als het klassieke toerisme weer aan. “De voorbije twee jaar hebben we sterk ingezet op fiets- en wandelvakanties”, zegt Jan-Felix Nédée. “Die hype is nu over zijn hoogtepunt heen, maar is toch wel een blijver.”

Zakentoerisme

“Ook het zakelijke toerisme start weer op. “Het internationaal zakentoerisme is nog niet op het niveau van voor corona, maar dat komt wel. We merken alvast dat er een grote vraag naar bedrijfevents is. Bedrijven willen hun teams weer samenbrengen.”

De renovatie van Corsendonk Hotel Hooge Heyde is uitgevoerd met veel aandacht voor duurzaamheid. Er is een nieuwe geothermie-installatie met warmtepompen geplaatst, de ramen zijn vervangen door ramen met een hoger isolatierendement, en het ventilatiesysteem is vanwege de pandemie vernieuwd.

Wellness

De meest opvallende renovatie is deze van het wellnessgedeelte. “Wellness zit in de lift”, weet Jan-Felix Nédée. “Mensen hebben meer nood aan ontspanning. We hebben de oude fitnessruimte vervangen door behandelingskamers, het zwembad is verkleind om plaats te maken voor zowel sauna als hamman en infraroodcabine en we installeerden een relaxruimte met centrale open haard.”

 

In dit kleine restaurant kan je lunchen in badjas.

Naast de wellnessruimte is een nieuw klein restaurant gemaakt, waar mensen die de hele dag in de wellness wensen te verblijven, in badjas kunnen lunchen. “De eerstvolgende maanden zijn de zaterdagen al volgeboekt. Allemaal mensen die van ons wellnessaanbod willen genieten”, zegt Jan-Felix Nédée.

Ook de andere hotels van de Corsendonk Hotel Groep herademen na corona. Corsendonk Turnova is geregeld volgeboekt en op 16 juni heropent ook Corsendonk Viane in Turnhout.